2010-01-10 18:07:32• hírek • Szatmár.ro

Avasújváros: remény a különválásra

Polgármesteri hivatal Ráksán
Polgármesteri hivatal Ráksán

A kormányváltással esély van rá, hogy Avasújváros különváljon Ráksától.

A helyi magyar tanácsosok abban bíznak: az új kormány ismét előveszi a sufniból az Avasújváros és Ráksa különválására vonatkozó iratcsomót, amelyre már csak rá kellene bólintania a parlamenti tisztségviselőknek. Büte Pál tanácsos szerint éppen ideje lenne a váltásnak, hiszen Avasújváros elhanyagoltsága igencsak szembetűnő: a Ráksára való polgármester saját települését fejleszti.

Hétfőn, január 11-én mond ítéletet a Nagyváradi Táblabíróság az Avasújvárosból Ráksára önkényesen átköltöztetett községháza ügyében: a Prefektúra indított eljárást a döntés ellen, hiszen a polgármester törvénytelenül járt el.

Az idei évre megfogalmazott célok megvalósítására Büte szerint csakis akkor lehet esély, ha megtörténik végre a szétválás. Tennivaló éppen elég akadna Avasújvárosban: rendkívül rosszak az utak, nem működik a közvilágítás, a sportcsarnok körüli terület rendbetételére kapott pénzt más célra fordították az elöljárók, beázik a kultúrotthon teteje.

Mint köztudott, Ráksa község megalakulásáról két alkalommal is népszavazást szerveztek: a második során kiderült, a lakosok egyértelműen a különválás mellett vannak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: