2010-06-30 16:32:44• hírek • szatmar.ro

Avasújváros: nincs előrelépés

Továbbra is patthelyzet van Ráksa és Avasújváros ügyében.

Miután május 27-én megszületett a Ráksa község megalakulását kimondó törvény, továbbra sincs hivatalosan beiktatott ideiglenes polgármestere és alpolgármestere a közigazgatási egységnek. Két hete Radu Giurcă prefektus új vezetőket nevezett ki az először megnevezettek helyett, viszont Bălaj Toader és Sipos Ioan ezzel együtt még az avasújvárosi tanácsnak is tagjai — lemondásukat ugyani sel kellett volna fogadnia a helyi tanácsnak.

Avasújvároson sem jobb a helyzet: továbbra is a ráksai ileltőségű Betea Toma a polgármester, aki — úgy tűnik — egyáltalán nem akar lemondani, hiszen áttétette a lakcímét a rózsapallagi hétvégi házába. Az RMDSZ-es tanácsosok az elmúlt időszakban szinte minden nap megfordultak a megyei elöljárók irodájában, hogy siettessék az ügy előmenetelét, illetve, hogy közbenjárjanak Betea lemondatása érdekében.

- Egyértelmű a helyzet: Toma Betea mindkét községet irányítani akarja, mindaddig, amíg nem osztja el úgy a vagyont, hogy Avasújváros nyakába varrja a Ráksára elköltött pénzek miatt létrejött,  egymillió új lejre rúgó adósságot — nyilatkozták a döntéshozók, akik immár belenyugodtak abba is, hogy fel fogják oszlatni az avasújvárosi tanácsot. Úgy tűnik, sikerült elérni azt, hogy minél hamarabb megrendezzék Ráksán a választásokat, így el tudják majd érni, hogy Betea lemondjon avasújvárosi tisztségéről. Információink szerint augusztus 22-e az erre a célra kiszemelt dátum: Beteának egy hónappal előtte be kell nyújtania a lemondást.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: