2019-11-12 09:40:20• hírek • Bede Emőke

Avasfelsőfalui férfit lőtt agyon a jakartai rendőrség

Az indonéz főváros rendőrsége szombaton két romániai állampolgárt szeretett volna letartóztatni bankkártyás csalás miatt, azonban a rendőrségi intézkedéssel szemben tanúsított ellenállás okán az egyiküket lelőtték – közölte a tempo.co híroldal.

„Az általuk elkövetett csalássorozat során a bankautomatákra olyan apró kamerát szereltek, mely rögzítette az emberek PIN-kódját” - nyilatkozta hétfőn a jakartai rendőrség szóvivője, Argo Yuwono. A két román állampolgárt szombaton érték tetten, amikor épp egy bankautomatát próbáltak feltörni. „Az egyikük ellenállást tanúsított a rendőrségi intézkedéssel szemben, sőt, az egyik rendőr fegyverét is elragadta. Ezt követően semlegesítenünk kellett őt” – mondta Argo. A gyanúsítottal azonnal elindultak az egyik helyi kórházba, azonban még a mentőben meghalt a hatalmas vérveszteség következtében. A másik elkövetőre akár 20 év börtön is várhat.


A jakartai híroldal szerint a rendőrök azt követően indítottak nyomozást, hogy 17 bejelentést is kaptak a banki ügyfelektől, ugyanis a csalók a kártyaadatokat felhasználva olyan dolgokat vásároltak, melyekről evidens módon a számla jogos tulajdonosa mit sem tudott. Az így okozott kár összege kb. 137 millió rúpia, azaz kicsivel több mint 42 ezer lej.


Román sajtóértesülések szerint a halálos sebet szerző román állampolgár avasfelsőfalui lakos volt, bűntársa pedig Craiova városából származik. Utóbbi egyik közeli ismerőse azt nyilatkozta, hogy az elhunyt nem ellenkezett, a rendőr fegyverét sem szerezte meg, az egyenruhások csak egyszerűen agyonlőtték, így véleménye szerint a román külügyminisztériumnak mielőbb lépnie kell az ügyben.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: