2014-05-16 20:42:43• hírek • Szatmár.ro

Autóverseny-pálya lett a nyerő ötlet

A Hans Lindner Alapítvány idén 10. alkalommal szervezte meg a fiataloknak szóló, üzleti tervek elkészítésén alapuló Ötletbörzét. Péntek délután a szatmárnémeti Svábházban került sor a játék utolsó fordulójára, az expóra.

A program célja a vállalkozói kultúra népszerűsítése a diákok körében: a résztvevőket komplex képzés keretében felkészíteni és felvértezni olyan elméleti és gyakorlati ismeretekkel, képességekkel, amelyek alapvetően szükségesek egy vállalkozás beindításához.

A négy hónapon át tartó programban 10 iskola 28 csapata nevezett be a legkülönfélébb vállalkozási projektekkel, 14 üzleti terv került leadásra, majd 8 csapat kapott jogosultságot, hogy vállalkozásukat az expón is bemutathassák. Négy csapat képviselte a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégiumot, valamint egy-egy a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumot, a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceumot és egy csapat érkezett Turcról.

A zsűrit 12 ismert szatmári vállakozó alkotta, akik a négy hónap során folymatosan résztvettek a képzésben, tanácsadásban. Ők most sorra látogatták a versenyzők által felállított standokat, beszéltek a diákcsapatokkal és értékelték a bemutatott üzleti terveket.

A zsűrizés kritériumai között szerepelt a megvalósíthatóság, fentarthatóság, innovativitás,  a csapatmunka összehangoltsága. A verseny végén a  diákok több hónapos kitartó munkáját számos díjjal jutalmazták: nyári vállalkozási, tapasztalatszerző gyakorlat helyi cégeknél, vacsorameghívás és vásárlási utalványok.

A 2014-es Ötletbörze díjazottjai:

I. Hely: Electro Ring (Eminescu Liceum/Szatmárnémeti, vezető tanár: Petrachioaie Alice): autóverseny-pálya
II. Hely: Quilling Tab (Eminescu Liceum/Szatmárnémeti, vezető tanár: Silaghi Gigelia): Ékszer és dísztárgyműhely
III. Hely: Sunrise (Hám János Katolikus Liceum/Szatmárnémeti, vezető tanár: Simon Laura): Szamoson úszó kávézó és pub

A jövőról szólva a Hans Lindner Alapítvány a következő tanévben is megszervezi az Ötletbörzét és felajánlja támogatását minden olyan iskolának, ahol ezt a képzést fontosnak tartják. Emellett egy új, valódi vállalkozások létrejöttét segítő programot kínál „Start Up" névvel, a szatmári fiataloknak és mindazok számára, akik érdekeltek egy saját vállalkozás elindításában.

A harmadik helyezett Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum csapata

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: