2010-08-10 13:34:01• hírek • Szatmár.ro

Gondok az autószervizekben

A Román Autóbejegyzési Hivatal (RAR) megállapította, megyeszerte az autószerelő műhelyek kevesebb mint felének van műszaki működési engedélye.

Az elmúlt időszakban megyeszerte ellenőrzéseket végeztek a Román Autóbejegyzési Hivatal munkatársai. Az ellenőrzés célja nem csak az engedély nélkül működő autószerelő műhelyek kiszűrése volt, hanem az is, hogy a már engedéllyel rendelkező műhelyekben ellenőrizzék az előírások betartását, a szolgáltatás minőségét. Bírságot jócskán osztottak, úgy az engedéllyel, mint az engedély nélküli műhelyek tulajdonosainak.

Július 2-30. között Szatmár  megye autószervizeit is ellenőrizték a Regionális Fogyasztóvédelmi Hivatal Szatmár megyei irodájának felügyelői – tájékozatott Valentin Breban aligazgató.

A közel egy hónap alatt tizenegy kereskedelmi egységet vizsgáltak át az ellenőrök, de egy olyat sem találtak, ahol minden az előírások szerint működött volna. Három megyei autószerviz – Kányaházán, Vámfaluban és Avasújvárosban – például nem rendelkezett a Román Gépjármű-nyilvántartási Hivatal által kiállított hivatalos működési engedéllyel, ugyanakkor egyik szervizben sem volt feltüntetve az, hogy egy vállalt javítást vagy munkálatot mennyi időn belül végeznek el.

Az ellenőrzések során a kihágásokért minden a tizenegy autószerviz közül hetet 16 ezer lejes pénzbírságra kötelezték, négy kereskedelmi egységet pedig figyelmeztetésben részesítettek.

Valentin Breban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: