2015-03-16 16:55:08• hírek • Kocsis Zoltán

Autósok figyelem! Ma éjszakától a víz az úr!

A Sugár (I.C. Bratianu, Traian) úti, Horea, Rákóczi (M. Viteazul), Kazinczy (Stefan cel Mare) és Állomás (Grivitei) utcai, valamint Kálvin téri autósok figyelem: hétfő éjszaka hagyják szabadon a fent nevezett utcákat!

Az utóbbi időben elhangzott számtalan kritikát követően, melyek szerint a szokásosnál is nagyobb a por Szatmárnémetiben, az önkormányzat lépésre szánta el magát. Tavaszi takarítás címszó alatt nagyszabású út- és járdamosást hirdetett.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a március 16. és március 29. közötti két hét alatt összesen 45.360 méternyi távon 279.320 négyzetméteres felületet mosnak majd fel. Ebből 110.440 négyzetméter útfelület és 168.580 négyzetméter járda.

A takarítási eljárás három lépésből áll majd. Előbb felkaparják az úttestre, járdára száradt sarat, majd felsöprik a port, végezetül pedig felmossák az egész felületet. Az aprólékosnak ígért munkálatok miatt a helyi rendőrség munkatársai felszólításokat helyeznek majd el az autók szélvédőin, felszólítva azok tulajdonosait, hogy a megadott időben tegyék szabaddá az úttestet. Amennyiben ennek nem tesznek eleget, akkor bírságra számíthatnak.

A takarítást mindig éjszaka, 23.00 és 07.00 órák között végzik majd.

Következő éjszaka, azaz kedden a Szabadság-tér (Pta Libertatii), valamint az Eötvös (A.I.Cuza), Iskolaköz (Gh.Lazar), Széchenyi (December 1.) és Kölcsey (Iuliu Maniu) utcákon lesz a sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: