2016-07-10 13:56:20• hírek • Kocsis Zoltán

Autósok figyelem! Hétfő reggel kezdődik az őrület!

Autósok figyelem! A megszokottnál is nagyobb forgalmi dugókra kell számítani hétfő reggel Szatmárnémetiben, elsősorban a két híd környékén, elkezdik ugyanis a Decebal-híd rehabilitálási munkálatait. Azt javasoljuk mindenkinek, aki lakhelyéhez képest a Szamos túlpartján dolgozik, hogy a megszokottnál is korábban induljon el munkahelye felé!

Immár nyolc év telt el azóta, hogy utoljára jelentős mértékű felújítási munkálatokat végeztek a Decebal-hídon. A híd állapota pedig nem hazudik: jelzi, bizony ráfér már az újabb rehabilitálás. Sokan emlékezhetünk rá, milyen forgalmi dugókat, fennakadásokat okoztak a nyolc évvel ezelőtti munkálatok - ám gondoljunk arra, hogy azóta tovább nőtt a gépkocsik száma Szatmárnémetiben és Szatmár megyében, de megnőtt a tranzitforgalom is.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint hétfőn a Burgya-saroktól a Romana-tér felé haladva a híd bal oldalát zárják le a forgalom elől. Más szóval, a híd városközpont felőli oldalát, így a forgalom a másik két sávra szorítkozik. Lezárják a továbbá a Transilvania-sugárút felőli feljárót is. És amikor forgalmat írunk, akkor nem csak az autós, de a gyalogosforgalomra is gondolunk.

A munkálatok során nem csak a hidat borító aszfaltréteget újítják fel ugyanis, de rehabilitálják a dilatációs réseket, a híd szigetelését, a járdát, a korlátot, a lépcsőket, a szegélyköveket.

A polgármesteri hivatal előrelátóan csak az iskolai év lezártát követően adott engedélyt a Decebal-híd felújítására. A rossz hír viszont, hogy a munkálatok és az ezzel kapcsolatos kellemetlenségek előreláthatólag két és fél hónapot tartanak majd.

Kereskényi Gábor polgármester addig is a szatmáriak megértését és türelmét kéri a létfontosságú beruházás ideje alatt. Addig is azt javasoljuk mindenkinek, az eddiginél jóval korábban induljon el reggel munkahelye felé, akár a Golescu-hídon kíván átkelni a Szamos túlsó oldalára, akár türelemmel vár sorára a Decebal-hídon! Mert a főnök nem biztos, hogy olyan türelmes lesz...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: