2014-07-17 15:35:26• hírek • Kocsis Zoltán

Autósok figyelem! Fokozott ellenőrzés a közutakon!

A Román Rendőrség döntése következtében július 16-19. között fokozott hatósági tevékenység és ellenőrzések zajlanak Románia nem európai uniós tagállamokkal - Ukrajna, Moldova, Szerbia - határos megyéiben. Szatmár megyében az első nap eredményei nem haladták meg egy átlagos napét.

Szatmár, Máramaros, Suceava, Botosani, Iasi, Vaslui, Galac, Krassó-Szörény, Mehedinti és Temes megyékben a közúti rendőrségtől a bűnügyi rendőrségig minden osztályt mozgósítottak. „Az akció célja a biztonságos közeg kialakítása, a közbiztonság fenntartása, a közúti biztonság fokozása, valamint a csempészet visszaszorítása", áll a rendőrség közleményében.

A közúti rendőrség kiemelt céljai között szerepel a sebességkorlátozás betartásának ellenőrzése. Hasonlón fontos cél a teher- és személyszállítás ellenőrzése: betartják-e a pihenőidőket a sofőrök, legálisan szállítják-e az árut. Ennek következtében Szatmár megyében szerdán hat gépkocsivezető maradt jogosítvány nélkül a sebességhatár átlépése, ittas vezetés, elsőbbség megadásának elmulasztása vagy szabálytalan előzés miatt. A tíz bihari rendőrrel megerősített közúti különítmény 525 bírságot szabott ki 57.000 lej értékben.

A gazdasági bűncselekményekkel kapcsolatos ellenőrzések során összesen 2300 szál, Ukrajnából származó csempészcigarettát foglaltak le. Ebből 1160-at Szatmárnémetiben, a Martirilor Deportati utcán egy 43 éves férfitől, további 800 szálat pedig egy 50 éves ráksai nőtől.

Nagykárolyban eljárás indult egy 51 éves férfi ellen, aki egy olyan Volkswagen Passat típusú személygépkocsit birtokolt, amely szerepel az orosz hatóságok nyilvántartásában: a gyanú szerint lopásban érintett. Sárközújlakon pedig elfogtak egy 16 éves kamaszt, aki ellopott egy Volkswagen Golfot, majd miután kocsikázott vele valamennyit, magára hagyta.

A rendőrségnek sikerült elfognia és börtönbe zárnia két olyan férfit is, akiket korábban jogerősen szabadságvesztésre ítélt a törvényszék: a 35 éves V. Antal rablásért, a 37 éves V. Csaba pedig magánlaksértésért került összetűzésbe a hatóságokkal.

Szintén az összehangolt akció során a lőfegyverek, robbanószerek és veszélyes anyagok osztályának munkatársai Majtényben elkoboztak egy 5,6 mm-es GEKO márkájú puskát, valamint 86 töltényt: tulajdonosának nem volt fegyverbirtoklási engedélye. Szatmárnémetiben egy másik férfinek lejárt az engedélye, ezért a hatóság lefoglalta gumilövedékes fegyverét.

A közbiztonság növelése érdekében a rendőrség fokozta jelenlétét a piacokon, a szórakozóhelyek közelében, az országos és nemzetközi vasútvonalak vonatain és az állomásokon is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: