2018-12-07 11:12:13• hírek • Bede Emőke

Autós üldözés és drónos csempészet a szomszéd megyében

December 6-án a máramarosszigeti határrendészek igencsak izgalmas napot zártak: volt autós üldözés és egy váratlan helyszínen cigarettacsomagokra is bukkantak.

Az előbbi eset csütörtökön, 19 óra magasságában történt, amikor is az egyenruhások egy németországi rendszámmal felszerelt autót szerettek volna ellenőrizni. A kocsi azonban nem húzódott le, sőt, a sofőr inkább gázt adott, és menekülni próbált. A határőrök azonnal üldözőbe vették, szirénázva  követték egészen addig, míg a az autó egy mellékútra le nem hajtott. A jármő sofőrje kipattant, majd menekülni szeretett volna, ám de az egyenruhások gyorsabbak voltak. Kiderült, egy 24 éves máramarosi férfiről van szó, kinek kocsijában igencsak komoly mennyiségű cigaretta lapult.
 

A határrendészet székhelyén leltárba is vették a rakományt, az autóban összesen 4480 csomag cigaretta lapult. De ez még mind semmi, ugyanis arra is rávilágított az ellenőrzés, hogy az autóra felszerelt rendszám hamis. A fiatal férfinak lesz tehát miért felelnie.



Alig egy órával ezt az akciót követően a határőrök egy igencsak furcsa helyszínen, az egyik máramarosszigeti temetőben találtak egy csomagot, mely cseppet sem meglepő módon Ukrajnából érkező cigarettát rejtett. Ezzel egy időben a határ túloldalán szolgálatot teljesítő határőrök jelezték, hogy sikerült kézre keríteni azt a férfit, aki drónnal röptette Romániába a temetőben talált szállítmányt. Az ügy pontosabb részleteinek tisztázására a határrendészet nyomozást indított.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: