2014-01-07 15:38:37• hírek • Kocsis Zoltán

Autós üldözés Nagykárolyban – a mezőn fogták el a tolvajokat

Filmeket idéző autós üldözés verte fel Nagykároly kisvárosi csöndjét hétfő hajnalban - a rendőrség, a csendőrség és a határrendészet munkatársai végül a Piskolt közeli mezőn fogta el a menekülő szilágysági bűnözőket. A négy fiatalember tíz személygépkocsit tört fel, ötezer lejnyi kárt okozva.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 20 és 29 év közötti fiatalok saját személygépkocsival érkeztek meg Nagykárolyba vasárnap este a Szilágy megyei Csehipuszta nevű településről. Céljuk az volt, hogy gépkocsik akkumulátorait lopják el és azokat az ócskavaslerakatban eladva pénzhez jussanak. Hajnali négy óra körül a Constantin Zaganescu utcában buktak le, amikor egy rendőrből és egy csendőrből álló járőregység tetten érte őket.

A járőröknek gyanús volt a négy fiatal, ám amikor közelítettek hozzájuk, hogy igazoltassák őket, a fiatalok gázt adtak és elrobogtak. A járőrök pedig utánuk. Az autós üldözés Piskolt bejáratáig folytatódott, ahol a menekülők úgy ítélték meg: futva a mezőn át nagyobbak az esélyeik. A tíz lopott akkumulátorral és két hűtővel megrakott autójukat az úttesten hagyták.

Elsőként a helyi rendőrőrs munkatársának és egy határőrnek sikerült közösen elfogniuk a 20 éves Florin C.-ét és a 29 éves Calin C.-ét. Valamivel később aztán rendőrkézre került a 22 éves Florin C. és a 20 éves Dorel D. is.

Eközben a megkárosítottak is egyre többen tettek bejelentést a rendőrségen. A kihallgatás során aztán kiderült, hogy a négy fiatal nyolc gépkocsit tört fel Nagykárolyban, egyet-egyet pedig Érszakácsiban és Tasnádszántón.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: