2013-10-03 18:50:00• hírek • Kocsis Zoltán

Autópályát akarunk, nem büntetéseket!

„Autópályát akarunk, nem büntetéseket" - ez volt a legfőbb üzenete annak a csütörtök délutáni tüntetésnek, melyet a Demokrata Liberális Párt szatmárnémeti szervezete a megyeszékhelyen szervezett. Az elégedetlenkedők a KRESZ szigorítása ellen emelték fel a hangjukat.

Hiába jelentette be a kormány néhány napja, hogy elnapolja a közlekedésrendészeti szabályok szigorítását, Szatmárnémetiben csütörtök délután közel félszáz ember vonult a Közigazgatási Palota elé, hogy nemtetszésének hangot adjon. A tüntetés nem múlt el apró incidensek nélkül, mivel a csendőrség fel akarta oszlatni az illegálisnak minősített tüntetést.

Történt ugyanis, hogy a PDL 17.00 órára kért engedélyt a polgármesteri hivataltól, ám az, mondván, hogy ekkor már kezdetüket veszik a másnap kezdődő Termés Napja vásár előkészületei, 14.00 órára adott engedélyt. Tette mindezt önkényesen, hisz a törvény előírja: a tüntetés időpontját a protestálók és az önkormányzat közösen kell meghatározza.

„Nem Coica fogja nekünk megmondani, mikor tüntessünk", elégedetlenkedett a PDL-tábor és 17.00 órakor indult el a Coposu-sétányon a Közigazgatási Palota felé. A csendőrség azonban nem váltotta be fenyegetését, nem oszlatta fel a tömeget.

„Egyetértünk a kormánnyal abban, hogy nagyon sok a közlekedési baleset és sokan halnak meg az utakon. Ám nem a büntetések szigorítása, hanem az infrastruktúra fejlesztése, autópályák építése a megoldás", jelentette ki Adrian Cozma főszervező. Azt is kifogásolta, hogy a tervezett büntetések nincsenek összhangban a lakosság keresetével és a minimálbérrel - már pedig civilizált országban utóbbi függvényében határozzák meg a bírságok összegét.

A PDL szatmári vezetői szerint a jelenlegi kormányban a PSD csak kizsákmányolja az országot, a PNL pedig ehhez asszisztál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: