2011-09-01 10:55:03• hírek • Szatmár.ro

Autómentes nap a Túrmenti Védett Területeken

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmárnémeti szervezete immár negyedik alkalommal szervezi meg az „Autómentes Nap a Túrmenti Védett Területeken" elnevezésű rendezvényét.

Az esemény az Autómentes Világnap eszméit hirdeti, valamint betekintést nyújt a Túrmenti Védett Területek természeti értékeibe. Az autómentes világnap a környezettudatos magatartást hivatott népszerűsíteni, felhívva a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti problémákra, a közlekedési módok felelősségteljes megválasztására, valamint a környezet- és emberbarát közlekedés előnyeire.

A rendezvény alkalmával szervezett kerékpáros felvonulásra 2011. október 1-én, szombaton kerül sor Szatmárnémeti központjából indulva, az újberki halastavak mellett, a Túr-partig. Mindazok számára, akik nem tudnak kerékpárral velünk tartani, szekéren biztosítunk helyet.
Az előző évekhez hasonlóan, idén is lesz gulyásfőzés, ügyességi játékok és nem utolsó sorban az őszi madárvonulásnak is szemtanúi lehetnek a résztvevők. Az új helyszín nemcsak látványvilágában gazdagabb, de megközelíteni is könnyebb a két keréken utazóknak.  

Az útvonal: Szatmárnémeti, Szabadság Tér (főtéri római katolikus székesegyház előtti parkoló) - Kazinczy (Ştefan cel Mare) utca - Ady Endre utca - Tiszaújlaki (Gheorghe Bariţiu) út - Sárerdő - Mikola - Újmikola - Újberek - Túrmenti Védett Területek: Újberki Halastavak.

A Túrmenti Természetvédelmi Terület egy része - madártávlatból

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: