2011-09-15 10:08:32• hírek • szatmar.ro

Autómentes Nap a Túrmenti Természetvédelmi Területeken

Negyedik alkalommal lehet csatlakozni az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti által szervezett „Autómentes Nap a Túrmenti Védett Területeken
Negyedik alkalommal lehet csatlakozni az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti által szervezett „Autómentes Nap a Túrmenti Védett Területeken" elnevezésű rendezvényhez.

Október 1-én az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmárnémeti fiókja negyedik alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Autómentes Nap a Túrmenti Természetvédelmi Területeken elnevezésű rendezvényét. Az esemény célja az autómentes nap eszméjének és a Túrmenti Természetvédelmi Területek értékeinek népszerűsítése. A rendezvényre a „Túrmenti Védett Területek természeti értékeinek népszerűsítése” elnevezésű projekt keretében kerül sor, melyet a csíkszeredai Polgártárs Alapítvány, és a Mol Románia támogat.

Negyedik alkalommal lehet csatlakozni az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti által szervezett „Autómentes Nap a Túrmenti Védett Területeken" elnevezésű rendezvényhez. A 2008 őszén indult kezdeményezés, évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az első alkalom alig 50 résztvevője, egy év alatt 150-re nőtt.

A rendezvénynek több célkitűzése is van:  az autómentes nap eszméjének népszerűsítése, valamint a Túrmenti Védett Területek értékeinek ismertetése.

A kerékpáros felvonulás Szatmárnémeti központjából indul, és a Sárerdő érintésével a Túrmenti Védett Területeken keresztülhaladva érkezik az Újberki halastavak mellett a Túr folyó partjára, ahol a résztvevők fáradságukat kipihenve bográcsgulyást kóstolgathatnak. Azok számára, akik nem tudnak kerékpárral velünk tartani (idősek, gyerekek), szekereken biztosítunk helyet.

A 2011. október 1-i program:

- 8.30 órakor: Gyülekező a főtéri római katolikus székesegyház előtti parkolóban

- 9.00: indulás

- 12.00-13.00: érkezés az Újberki Halastavakhoz

- bográcsozás a Túr-parton

- Szabadidős játékok: Rönkön biciklizés, Kerékpáros ügyességi verseny

- Kirándulás Túrmenti Természetvédelmi Területen

- Informáló karaván a Túrmenti Természetvédelmi Területekről

- Madármegfigyelés az Újberki halastavakon

Az útvonal: Gyülekező: Szatmárnémeti, Szabadság Tér (főtéri római katolikus székesegyház előtti parkoló) - Kazinczy (Ştefan cel Mare) utca - Ady Endre utca - Gheorghe Bariţiu utca - Gorunului utca - Sárerdő - Mikola - Újmikola - Újberek - Túrmenti Természetvédelmi Terület: Újberki Halastavak

EKE - autómentes nap

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: