2018-10-08 16:02:51• hírek • Szatmár.ro

Autómentes Nap a Túr Menti Védett Területeken

Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti, a Loui's Bike és Egri Község Polgármesteri Hivatala szeretettel meghív minden érdeklődőt az Autómentes Nap a Túr Menti Védett Területeken elnevezésű rendezvényére.

Az esemény célja a környezetbarát közlekedés és a Túr Menti Védett Területek értékeinek népszerűsítése egy kerékpáros felvonulás és kirándulás által 2018 október 13.-án. A felvonulás október 13-án, szombaton reggel 9-kor indul a székesegyház elől a régi főtérről. Érdemes az indulás előtt negyed órával megjelenni a résztvevőknek.

 

A felvonulás és a kirándulás útvonala a következő: székesegyház, régi főtér, Kazinczy utca (Stefan cel Mare), Ady Endre utca, Tiszaújlaki út (Baritiu), Sárerdő, Mikola, a Túr folyó partján egészen Egri község határáig, egészen az egri focipályáig. A túra teljes távja oda-vissza 48-50 km. A tempó kellemes, lassú, követhető. A tekerés közben meg megáll a csapat, nézelődik, megpihen és beszélget. A táv 3 óra alatt megtehető, a megállókat is beleszámítva. Különösebb fizikai felkészültségi szint a teljesítéshez nem szükséges. A táv majdnem 10 kilométerrel megrövidíthető, ha a Mikolát Egrivel összekötő megyei utat választja a tekerő.

 

Az egri focipályán és mellette, a zöld területen megannyi sportos és természetvédelmi aktivitással készülnek a szervezők. A helyszínen kerékpáros ügyességi versenyek és kézműves foglalkozások várják a kirándulókat. A pályán focicsatákat vívhatnak a résztvevők, de előkerülhetnek a frizbik, a rögbi labdák és a tollasütők is a szekrényekből. Kora délutánra elkészül a bogrács gulyás, de addig sem kell éhezni, mert étel- és innivaló vásárlására is lesz lehetőség. Tökéletes alkalom ez a családi aktív kikapcsolódásra!

 

A túrára nem muszáj kitűnő kondiban lenni, a tempó lassú lesz és megállókkal tarkított. A tekerés közben a biciklis bukósisak kötelező, és mindenki saját felelősségére hordja a védő felszerelést. A bicikliknek a törvényeknek megfelelő műszaki állapotban kell lenniük, macskaszemekkel, hátulsó piros lámpával, első lámpával és jól működő fékekkel kell őket felszerelni. A csapatot a városban és a közúti forgalomban rendőri felvezetés kíséri, emiatt biztonságosnak ígérkezik a tekerés, ennek ellenére a gyermekeket egyedül, szülő- vagy felnőtt felügyelete nélkül ne hagyják. A három órás túrára érdemes innivalót és szendvicset magukkal vinni.

 

2018-ban a rendezvény része a Védett Területek Hete országos rendezvény-sorozatnak, amelyet a ProPark - Alapítvány a Védett Területekért szervez a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia támogatásával.

 

Szeretettel várnak minden felvonulót és kirándulót szombaton reggel 9 előtt a székesegyház elé. A jókedv és a kiváló hangulat garantált!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: