2013-05-14 13:23:58• hírek • Póti Orsolya

Automatizálási szakirány magyar nyelven

A 2013/2014-es tanévtől automatizálási technikus képző osztály is indul magyar tagozaton a szatmárnémeti George Emil Palade Szakképző és Élelmiszer-ipari Líceumban.

Az új tanévtől induló automatizálási technikus képzőben kimagasló szintű lesz az elektronika, az automatika és az (alkalmazott) informatika oktatása, mivel ezek a tárgyak képezik a szakirány alapjait.

A IX. osztályba jelentkező diákok elsajátítják az irányítástechnikai alapokat, az élelmiszer-ipari gépek üzemeltetését, javítását és karbantartását, a mikrokontrolleres áramkörök tervezését és programozását, valamint a számítógépes programok kezelését. Ezenkívül tanulhatnak az elektromos, digitális és analóg áramkörökről, valamint anyagismeretbe és az elektromos méréstanba is bevezetik őket.

Az automatizálás olyan tevékenység, amely egy rendszer működését teszi lehetővé emberi beavatkozás nélkül. Az automatikai technikus feladatkörébe tartozik például az automatikai berendezések üzembe helyezése, ezek üzemeltetése, javítása és karbantartása, az ezeken való műszeres-mérések elvégzése, az új technológiák bevezetése, paraméterek beállítása.

Az automatizálási szakosztály elvégzése után a diákok jelentkezhetnek egyetemi oktatásra, vagy könnyen elhelyezkedhetnek a szatmári líceum partnercégeinek segítségével.

További információért látogass a www.liceulalimentar.ro oldalra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: