2009-03-24 14:19:47• hírek • Szatmár.ro

Autólopás ellen

A Transurban és a nagyváradi Jozmel Kft vállalja a gépjárművek Permanentmark rendszerrel való gravírozását. A rendszer legnagyobb előnye, hogy egyszerre használ látható és láthatatlan jelöléseket.

Az eltulajdonított gépkocsik jelentős hányadát szétszerelik, és alkatrészenként árusítják a feketepiacon. Ez ellen csakis úgy lehet eredményesen védekezni, ha az autó egyes alkatrészeit olyan módon jelölik meg, hogy az eltávolíthatatlan legyen. A nemzetközi statisztikai adatok alapján az ilyen módon, eltávolíthatatlanul megjelölt járművek nagyon magas biztonságot nyújtanak, hiszen a profi autótolvajok nem vállalják az értékesítési nehézségeket és a nagy lebukási tényezőt. Ezeket a rendszereket eredetileg az utólagos megtalálás és azonosítás miatt fejlesztették ki, mégis inkább védelmi rendszerként funkcionálnak az elriasztó hatásuk miatt - mondta el a Szatmár.ro-nak Molnár Csaba, a Transurban főmérnöke.

 

A Permanentmark újdonsága a csak UV-fényben látható biztonsági jelölés a karosszéria elemeken. A jelölt gépkocsik gravírozott azonosító adatait központi adatbázisban tárolják, melyből igény szerint igazolást állítanak ki a biztosító társaságok és a rendvédelmi szervek részére. A 24 helyen történő alapjelölés ára 210 lejbe kerül, ehhez hozzáadódik az áfa. Kérésre, még 10 helyen megjelölik a járművet, melyért 130 lej plussz áfát kell fizetni.

A bejelentkezéstől számított tíz napon belül megérkeznek a matricák, melyek felszerelése csupán egy órát vesz igénybe - magyarázta Molnár.

Molnár Csaba főmérnök részletesen bemutatta az eljárás előnyeit

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: