2016-04-28 12:41:24• hírek • Szatmár.ro

Autóbusz indul a majtényi Rákóczi-megemlékezésre

Autóbuszt indít a  Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Szatmár Megyei Központ az EMKE által szervezett majtényi megemlékezésre.

Az ötven személy szállítására  alkalmas jármű a Cuza Vodă (volt Eötvös) utcai autóbusz-megállóból indul május 30-án, szombaton délelőtt 10 órakor. Előzetes helyfoglalás nincs -  az érdeklődők  „amíg a készlet tart" alapon a busz-megállóban Balvinszky Sándor lelkipásztornál jelentkezhetnek.

Mint azt már hírül adtuk, április 29-30-án, a hónap utolsó pénteki és szombati napján lesz az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület által szervezett Szatmár megyei Rákóczi-megemlékezés. A történelmi tanácskozás április 29-én délután a Szatmár Megyei Múzeum II. emeleti dísztermében lesz. A Majtényi-síkon tartott hagyományos főhajtásra pedig április 30-án, szombaton kerül sor.

A domahidai vasútállomás mögötti kuruc emlékműnél szombaton tartott megemlékezés alkalmával a résztvevőket Muzsnay Árpád főszervező mellett Gheorghe David, Majtény község polgármestere, Pataki Csaba szenátor és Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja fogja köszönteni. Az ünnepi szónokok Egyed Ákos kolozsvári akadémikus és Tamás Edit sárospataki főmuzeológus lesznek, a rendezvényt pedig számos néptánccsoport műsora, illetve szavalat teszi majd színesebbé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: