2014-07-28 09:24:45• hírek • Blikk.hu

Autóbalesetben életét vesztette a Budapest Jazz Orchestra dobosa

Mohay Andrást, a Budapest Jazz Orchestra dobosát halálra gázolták  az M3-as autópályán vasárnap hajnalban, amikor megállt segíteni egy balesetnél.


- András, emléked örökké őrizzük - így búcsúztak a Budapest Jazz Orchestra hivatalos honlapján a zenekar fiatal dobosától, akit szombat éjjel gázolt halálra egy kisbusz az M3-as autópálya Heves megyei szakaszán. Mohay András a társai segítségére akart sietni.

A zenekar Debrecenből tartott a fővárosba konvojban, amikor a csapat egyik autója a szalagkorlátnak csapódott, és keresztbe fordult a sztrádán. A dobos néhány perccel később már arra ért oda, hogy a zenekar több tagja az autópályáról próbálta letolni az összetört kocsit.

- Az autós a leállósávban megállt, és a társaság segítségre sietett, amikor egy kisbusz beléjük rohant - mondta el Vámos Boglárka, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A tragikus balesetsorozat még ezután sem ért véget: újabb néhány perccel később ugyanis egy másik kisbusz száguldott a csapat felé, és ütközött neki a már karambolos járműveknek.

Úgy tudjuk, Mohay András olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentők már az újraélesztéssel sem próbálkoztak, csak a dobos halálát állapíthatták meg.

- Két férfit végtagtörésekkel, másik hármat pedig könnyebb sérülésekkel, zúzódásokkal szállítottunk kórházba - tudtuk meg az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletesétől.

A tehetséges dzsesszzenészt az egész szakma gyászolja, a tragédia hallatán a világhálót pillanatok alatt lepték el az együtt érző üzenetek.

A hír folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: