2009-09-22 15:31:07• hírek • Gozner Gertrud

Autó nélkül a városban

Szeptember 22-én, az Európai Autómentes Nap keretén belül kedd délben a Dariu Pop általános iskola tanulói egy forgalmi rendőr segítségével szórólapokat osztogattak a régi központon áthaladó autósoknak.

A Környezetvédelmi Ügynökség által meghirdetett akció során a forgalmi rendőr megállásra szólította fel az arra haladó gépkocsikat, majd az iskola diákjai átnyújtottak a szatmári sofőröknek egy szórólapot, miközben megkérdeztek, hogy hallottak-e az autómentes napról és hajlandóak lennének lemondani legalább egy napra arról, hogy gépkocsiba üljenek.

A vezetők többsége pozitívan fogadta az iskolások akcióját, csak némileg feszengtek a jelenlevő sajtósok nagy száma miatt. Néhány sofőr bevallotta, hogy nem tud lemondani a gépkocsijáról, mivel az számára munkaeszköz és az üzlet rovására menne, ha nem tudna mindent gyorsan lebonyolítani a városban.

Szintén az Autómentes Nap alkalmából a keddi nap folyamán a Transurban vállalat képviselői a buszon való utazást népszerűsítették a lakosság körében. A tömegközlekedés ugyanis gazdaságosabb, környezetvédőbb, sőt néhány esetben gyorsabb és olcsóbb közlekedési mód, amely sokkal kevésbé stresszel, mint a saját autóval járni a városi forgalomban.

Szeptember 22-én a Környezetvédelmi Ügynökség összes dolgozója lemondott arról, hogy saját gépkocsijával menjen be a munkahelyére, helyette a gyaloglást, a biciklizést és a tömegközlekedést részesítették előnyben. Ezáltal is csökken a levegő széndioxid tartalma, amely a levegőszennyezésért felelős legfontosabb tényező - fejtette ki Adriana Culda, az ügynökség szóvivője.


Az autósok pozitívan fogadták az akciót.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: