2008-09-19 16:06:13• hírek • Parajdi Andrea

Autó helyett sportcipő és bicikli

Immár hatodik éve szervezik meg az Európai Mobilitás Hetét szeptember 16-22 között és az Autómentes Napot szeptember 22-én. Idén negyvenegy ország közel 2300 városában készülnek programokkal a rendezvénysorozat keretében.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség három napos rendezvénysorozatot szervez a Megyei Tanács, a Prefektúra, a Közlekedési Rendőrség, az Ifjúsági Igazgatóság, valamint a Szatmárnémeti Kerékpáros Klub segítségével. Az akció kezdeteként szeptember 19-én és 20-án a Közösségi Rendőrség tájékoztató anyagokat oszt a lakosságnak, amelyek az Autómentes nap üzenetéről szólnak.

 

Tudatosítani kell a lakosságban, hogy a megnövekedett autóforgalom nagyban hozzájárul az életminőség romlásához, s a szennyezett levegő éppen annyira káros az emberi szervezetre, mint a körülöttünk lévő környezetre. Az idei akció a „Mobilitás=Egészség" szlogen szellemében zajlik, amely a gyaloglás, illetve a biciklizés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Szeptember 21-én a megye nyolc településéről - Piskolt, Tasnád, Apa, Remetemező, Avasfelsőfalu, Kökényesd, Mikola és Pete - indulnak biciklisek, akik megállnak majd az útba eső települések önkormányzatánál, hogy eljuttassák a vezetőkhöz az akció üzenetét és megkérjék őket, hogy továbbítsák azokat a közösség felé is.

Az Autómentes nap alkalmából szeptember 22-én Szatmárnémetiben szerveznek biciklis felvonulást, a tömeghez bárki csatlakozhat, aki elhivatottságot érez az egészségesebb környezet megteremtése iránt. A 9 órakor induló csapat a város nagyobb útszakaszait járja be, a 25 Október térre érkezve, ahol óvodások fognak előadást tartani. A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség munkatársai az Autómentes Napon biciklivel, vagy gyalogosan mennek be munkahelyükre, mondván hisznek a példamutatás erejében.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: