2011-01-26 12:07:47• hírek • Szatmár.ro

Ausztria legszebb városa

Ausztria városai rengeteg turistát vonzanak egész évben. Többek között ilyen város Bécs, amely meghatározó szerepet tölt be az ország életében, hiszen a régi idők varázsát életre keltő nosztalgia mellett, óriási kulturális és pezsgő éjszakai életet találunk itt.

A városnéző túrákat kedvelők számára kiváló úti célként szolgálnak ezek a városok. Bécs könnyen megközelíthető, és ha már ott vagyunk, onnan könnyen és olcsón eljuthatunk a többi modern és egyúttal hagyományőrző városba.

Bécs sokszínű és hihetetlenül gazdag város. Évszázadokon keresztül gyűjtötték a műkincseket, értékeket. Szépművészeti Múzeumában van a legnagyobb Bruegel-kiállítás, de Tiziano, Raffaelo és Rubens alkotásokat is láthatunk itt. A városnak hihetetlenül gazdag és sokszínű a zenei kínálata is; a klasszikusokat a híres Bécsi Opera és a Bécsi Filharmonikusok képviselik, a kortárs zene minden változata pedig állandóan felcsendül a szabadtéri fesztiválokon.

A látnivalókban gazdag város összehasonlíthatatlan, minden tér, épület, templom valami titkot rejt. A nézelődést bárhol ellehet kezdeni, ugyanis már West-Bahnhof ( a Keleti Állomás) környéke tele van látnivalóval, üzletekkel teli utcákkal. Ilyen a Mariahilfer-Strasse, melynek csillogó kirakatai és pompás épületei ámulatba ejti az ideérkező turistákat.

Bécs óvárosa 2001 decemberétől a Világörökségek listáján szerepel, kiemelkedő kulturális szerepére és nagy történelmi múltjára hivatkozva. Érdemes megmászni a 137 méter hatalmas Stephansdom déli tornyát, a rengeteg lépcsőfok megmászása után csodálatos látvány tárul elénk: a város megmutatja színeit és csodáit.


Érdemes megmászni a Stephansdom gótikus déli tornyát
Érdemes megmászni a Stephansdom gótikus déli tornyát


Majd következzék egy séta a Michaeler-téren, ahonnan betérhetünk a Hofburg császári palotába, amely több mint fél évszázadon át szolgált a Habsburg uralkodók otthonául. Az épület rengeteg változáson keresztül, egyik részében ma is az államelnöki hivatal működik. A múzeumok, a könyvtár, a császári lakosztályok és a kincstár több napra elegendő látnivalót kínálnak. A Hofburg mellett látható az Augustinerkirche, ahol a Habsburgok urnába eltemetett szíveit őrzik.

És ha már Bécs, akkor Schönbrunn! A Habsburg császárok nyári rezidenciáján végigsétálva beleképzeljük magunkat abba a korba, amikor Mozart betöltötte a kastélyt muzsikájával.

A város elragadó terei, főutcái és épületei mellett érdemes bekeveredni a belváros keskeny, és elsőre átláthatatlannak tűnő régi utcái és polgárházai közé. Megéri betérni a millió apró kávéház, cukrászda egyikében. Ma már egyre többen fedezik fel a császárváros összehasonlíthatatlanul megragadó légkörét: a habos bécsi kávé, az ízletes osztrák torták és az egyéb ínyencségek romantikáját.


A Mariahilfer Strasse- Bécs bevásárló utcája
A Mariahilfer Strasse- Bécs bevásárló utcája



Hofburg


 


A Schönbrunn kastély
A Schönbrunn kastély


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: