2009-11-06 15:52:09• hírek • Gozner Gertrud

Aurel Poppot ünnepelték

A Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Múzeum az idén ünnepli a híres szatmári festóművész, Aurel  Popp  születésének 130. évfordulóját. Az általuk meghirdetett Aurel Popp Emlékév keretén belül november ötödikén és hatodikán a festő egykori műhelyében kultúrális rendezvényekre került sor.

Csütörtökön 13 órától szemináriumot tartottak a Művészeti Líceum diákjainak részvételével Aurel Popp élete és munkássága címmel. Felicia Grigorescu a Művészeti Múzeum vezetője felvázolta a tanulóknak a művész életpályájának fontosabb állomásait, valamint méltatta az alkotó munkáit.

A művész emlékére szánt rendezvények péntek délben a Művészeti Líceum tanulói által készített festmények és kisplasztikák kiállításával folytatódtak. Az iskola diákjai a nyár folyamán a Megyei Múzeum által Bobáldon megszervezett alkotótáborban vettek részt, amelyet az Országos Kultúrális Alap finanszírozott. Ugyancsak a kultúrális alap segítségével jöhetett létre a híres festőművész munkásságának szentelt emlék-CD, amelyen a fiatalok táborban készült munkái is megtekinthetők.

A tárlatnyitó során a jelenlevő diákok egy rövidfilmet is megtekinthettek a restaurátorok munkájáról. A líceum szeretné választható tantárgynak bevezetni ezt a szakmát, mivel a szépsége mellett nagy keresete is van a romániai munkaerőpiacon.


Bemutatták az Aurel Popp festőművész munkásságáról készült cédét.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: