2018-07-30 06:39:33• hírek • Bede Emőke

Augusztusban változik az útlevélosztály nyitvatartása

Augusztusban igényelnél útlevelet? Akkor érdemes tudnod, hogy a következő hónap folyamán meghosszabbított nyitvatartás szerint várja az ügyfeleket az útlevélosztály.

Ebben az időszakban nagyon sokan igényelnek útlevelet és sok külföldön élő személy ilyenkor intézi az iratokkal kapcsolatos ügyes-bajos dolgait, ezért az előző években jól bevált intézkedést idén is foganatosítják: az augusztusi csúcsforgalomban tovább tart nyitva az útlevélosztály. Ennek megfelelően minden munkanapon két órával tovább, azaz 18:30-ig várják az útlevelet igénylő állampolgárokat.
 

Július 20-tól egyébként változott az útlevelek érvényessége is. Az egyszerű elektronikus útlevél érvényessége a 18 éven felüli személyek esetében ezután 10 év lesz az eddigi 5 helyett. A 12 és 18 év közti gyerekek útlevele 5 évig lesz érvényes, a 12 éven aluliak számára kiállított útlevél pedig 3-ig. A  módosítás nem érinti a befizetendő díjakat, az időszakos útlevél továbbra is 96 lejbe kerül, az egyszerű elektronikus útlevél 12 éven aluliak számára 234, míg e kor felett 258 lejért váltható ki. Az előjegyzés menete is változatlan marad, az epasapoarte.ro oldalon néhány kattintással megoldható az időpont lefoglalása.


Az év első hét hónapjában országos szinten 796.173 darab egyszerű elektronikus útlevelet bocsátottak ki, az időszakos útlevelek száma pedig elérte a 287.122-t. A legforgalmasabb időszak azonban minden évben az augusztus, így erősen indokolt volt a nyitvatartás módosítása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: