2014-06-26 18:04:50• hírek • Szatmár.ro

Augusztusban kezdődhet a női kosárlabdabajnokság

A kosárlabda-szövetség több változást is bevezetne, a klubok többsége tiltakozik ezek ellen.

Háborognak a román női kosárlabda élvonalában szereplő klubok: a szövetség ugyanis augusztusban elindítaná a bajnokságot, az idegenlégiósok számát pedig hatról ötre csökkentené. Ezen hírek hallatára több klub is tiltakozott, a sepsiszentgyörgyi és az aradi csapat kezdeményezésére pedig a követlező hét elején egyeztetést tartanak a csapatok Horea Paunnal is, a kosárlabda-szövetség elnökével. Különösen az bosszantotta fel a klubokat, hogy az ő véleményüket ezekben az ügyekben senki sem kérte ki.

Az eredetileg szeptemberre tervezett, de augusztusra előrehozott kezdés elsősorban anyagi megfontolásból nem felel meg a kluboknak, hiszen az így egy hónappal meghosszabbított bajnokság többletkiadással járna.

Ami az idegenlégiósok számának a csökkentését illeti, abban azért lehet valami logika. A legutóbbi bajnoki döntőben például csak külföldiek voltak a pályán. A sok légiós miatt kevés lehetőség jut a romániai játékosoknak a fejlődésre és arra, hogy megmutassák magukat, ezzel a Szatmárnémeti VSK szakosztályvezetője, Muresan Florin is egyetért.

"Lehetőséget kell adni a hazai kosarasoknak, mert akkor az utánpótláskorúak is motiválva vannak, hogy bekerülhetnek egy élvonalbeli csapatba. Szerintem öt légiós bőven elegendő egy csapat keretében" - nyilatkozta Muresan.

Hogy valóban kevesebb légiós játszik-e majd a román női kosárlabda élvonalában, illetve hogy augusztusban valóban elkezdődik-e a bajnokság, az a hétfői, sepsiszentgyörgyi találkozót követően dől el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: