2013-09-10 17:13:32• hírek • Póti Orsolya

Augusztusban is ellenőrzött a munkaügy

Az augusztusi hónap folyamán összesen 192 munkaügyi ellenőrzést hajtott végre a Szatmár Megyei Területi Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség. Az ellenőrök közel 400.000 lej értékben róttak ki büntetést.

A Szatmár Megyei Területi Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség munkatársai az augusztusi hónapban 192 ellenőrző akciót hajtottak végre 89-et a munkaviszonyok területén és 103 vizsgálatot pedig a munkavédelem területén végeztek - áll a felügyelőség legfrissebb sajtóközleményében.

Az ellenőrző akciók keretében összesen 330 büntetést róttak ki összesen 384.100 lej értékben. Ebből 145 büntetést a munkaviszonyokban felfedezett kihágások miatt adtak, a többit pedig az egészségbiztonsági ellenőrzések során.

A felügyelőség ellenőrei több alkalommal is büntettek a Munka Törvénykönyvének megsértése miatt. Ebben a periódusban tizenegy munkáltató kapott összesen 260.000 lej büntetést illegális foglalkoztatás miatt.

Emellett további 11 figyelmeztetést adtak ki és két pénzbírságot szabtak ki a Munka Törvénykönyv egyéb szabályainak megsértése miatt, illetve bűnvádi eljárás is indult három munkáltató ellen.

Az augusztusi hónapban a felügyelőség munkatársai egy országos kampány keretében többek között a mezőgazdasági munkálatok kapcsán mérték fel a munkavégzésre vonatkozó egészségvédelmi és biztonsági követelményeket. Az ellenőrök főként a kézi és gépi földmunkák során történő balesetekre összpontosítottak, illetve azt is leellenőrizték, hogy az alkalmazottak és a munkaadók mennyire tartják be az ilyen jellegű munkákra vonatkozó szabályokat.

A kampány keretében három munkaadót és 81 alkalmazottat ellenőriztek, és nyolc esetben tapasztaltak kihágást. A vizsgálatok után hét figyelmeztetést és egy 6000 lej értékű pénzbírságot róttak ki.

Augusztus elejétől egészen december 9-ig a felügyelőség munkatársai a szállítócégeket ellenőrzik egy másik országos kampány keretében. Eddig 9 munkaadónál és ezáltal 188 alkalmazottnál sikerült ellenőrző akciót végrehajtani, és összesen 17 pénzbírságot róttak ki 14.000 lej értékben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: