2012-05-11 12:35:10• hírek • Póti Orsolya

A Hám János Iskolaközponttal ismerkedtek a diákok

Frigy Szabolcs szerint nagyon fontos a nyílt napok megrendezése, mert ezáltal tudják bemutatni az iskola igazi arcát.
Frigy Szabolcs szerint nagyon fontos a nyílt napok megrendezése, mert ezáltal tudják bemutatni az iskola igazi arcát.

A Szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjaival és tanáraival beszélgethettek a VIII. osztályt végző diákok a május 11.-én megszervezett nyílt napon. A rendezvény keretében az iskola filmjét is bemutatták a vendégeknek.

Pénteken 8.00 és 13.00 óra között a lelendő kilencedikes diákok a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban zajló tevékenységekbe nyerhettek betekintést. Többek között a Balcescu-Petőfi Általános Iskolából, a Ion Creanga Általános Iskolából, a 10-es Számú Általános iskolából, valamint a Mircea Eliade Általános Iskolából érkeztek diákcsoportok, de eljött néhány tanuló egy-egy vidéki iskolából is - tudtuk meg Frigy Szabolcstól, a rendezvény egyik szervezőjétől.

A végzős diákok a rendezvény keretében megtekinthették az iskola filmjét, amelyet a tanintézmény egyik volt diákja készített, valamint tapasztalatokat cserélhettek az iskolát látogató diákokkal és tanárokkal.

Frigy a Szatmár.ro-nak elmondta: nagyon fontos, hogy az nyílt napon részt vevők főként az iskolát látogató diákokkal beszélgessenek, ugyanis tőlük rengeteg hasznos információt megszerezhetnek. A diákok őszintén elmondják, hogy milyen területeken fejlődhetnek tovább a Hám Jánost látogató diákok, és mesélnek az iskolán kívüli tevékenységekről is.



„Bár időigényes és nagy odafigyelést igényel egy nyílt nap megszervezése, de úgy vélem nagyon fontos egy-egy ilyen rendezvény lebonyolítása, mert ezáltal betudjuk mutatni az iskola igazi arcát, meg tudjuk mutatni mi az a plusz, ami a név mögött rejlik" - magyarázta Frigy.

A Hám János Iskolaközpont tanárai május 12-én 10 órától a humán  osztályba jelentkező - leendő kilencedikes - diákok számára tartanak felkészítőórát hittanból. A leendő ötödik osztályba jelentkező diákok számára pedig szintén május 12-én 10 órakor kerül sor felkészítőre matematikából, május 19-én 9 órakor pedig románból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: