2014-07-22 13:44:50• hírek • Szatmár.ro

Augusztus 2-án mountain bike verseny lesz Szatmárhegyen

A Szatmárnémeti CS Pro Racers sportklub az alapítók kerékpározás és általában a sportok iránti szenvedélyéből jött létre. A céljaik között szerepel sportrendezvények szervezése, fiatal tehetségek felkutatása és felkészítése, illetve a klub sportolóinak támogatása a kiemelkedő eredmények elérése érdekében.

A Pro Racers sportklub kerékpárversenyt szervez kezdőknek és haladóknak augusztus 2-án.

A Szatmárhegyi XCO Cross megyénk első XCO (Olimpiai Cross Country) versenye lesz, amelyet a hegyi kerékpározás kezdő és tapaszalt művelői és kedvelői számára szerveznek meg. A verseny színhelye természetesen Szatmárhegy lesz, a Meddes (Medisa) irányába vezető úttól jobbra találhatő erdő és környéke.

A megmérettetésen belül két futam lesz: a Family Race és az XCO Race. Előbbi azoknak szól, akik gyermekeikkel szeretnének részt venni az eseményen. A családi futam egy könnyű versenypályán zajlik majd, egy széles erdei úton. A teljesítendő táv ebben az esetben nagyjából 3 kilométer lesz és ezt a távot egyszer kell megtenni.

Utóbbi, az XCO Race már sokkal hosszabb lesz: a pálya hossza 4 kilométer, könnyen teljesíthető, pár komolyabb akadállyal tarkítva. A pályán 4-6 kört kell majd megtenni, kategóriától fuggően. A körök számát a verseny előtt jelentik majd be a szervezők a különböző kategóriák számára.

A szervezők szándéka, hogy ezt a versenytípust is népszerűsítsék a Szatmár megyei kerekpárosok körében. Az XCO Cross versenyre 14 éves kortól lehet benevezni, kiskorúak csak a szülők írásos beleegyezésével vehetnek részt.

A verseny programja:
8.30-9.30 Benevezés és Start-csomagok átvétele
10.00 Start: Family Race
11.00 Start: XCO Race
14.00 Díjkiosztó ünnepség

Azok, akik kedvet éreznek a megmérettetéshez, beiratkozhatnak augusztus 2-án 8.30 és 9.30 között a helyszínen, illetve a versenyt megelőzően - július 22-től kezdődően - az Avram Iancu utcai kerékpár-üzletben - az itt beiratkozók közül az első húsz tombolán vesz részt. A beiratkozási díj az XCO Race versenyre 20 lej, a Family Race-en a részvétel ingyenes!

Bővebb informaciók az eseménnyel, díjakkal és a versenyszabályzattal kapcsolatban a CS Pro Racers Facebook oldalán kaphatók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: