2012-07-25 10:06:32• hírek • Póti Orsolya

Felkészítő-órákat szerveztek a pótérettségire

Idén az érettségiző diákok 41 százaléka érte el az átmenő jegyátlagot Szatmár megyében. A Szatmárnémeti Református Gimnázium felkészítőt szervez azon diákjainak, akik nem vizsgáztak sikeresen.

A Református Gimnázium 86 érettségiző tanulójából csak 45-en szereztek diplomát a júniusi és júliusi hónapban zajló megmérettetésen. A legjobb eredményt Ferenczi Norbert érte el a maga 8,76-os jegyével. Az idén elért eredmény miatt a tanintézmény Szatmár megye magyar tannyelvű középiskolái között a harmadik helyre csúszott.

- Az alig 53 százalékos sikerességi arány annak tudható be, hogy a bukott érettségizők nagy része az előző években működő esti tagozaton végzett. A diákokat gyenge eredményeik ellenére is felvállaltuk, hiszen ez volt az egyetlen lehetőségük, hogy elvégezzék a középiskolát és érettségi oklevelet kapjanak - nyilatkozta Szilágyi Éva, a Református Gimnázium igazgatónője a Szatmár.ro-nak.

Az igazgatónő elmondta: a júliusi és az augusztusi hónapban felkészítő órák várják azokat a diákokat, akik részt vesznek a pótérettségin. Az iskola vezetősége négy tantárgyból - matematikából, magyar nyelv és irodalomból, filozófiából és történelemből - szervez felkészítőt.

A matek felkészítő július 16-22 között zajlott, a magyar július 24-25. között, a történelem órákra július 29-ig várják a diákokat 8.00-10.00 óra között, a filozófia felkészítőre pedig augusztus 8-10 között kerül sor reggel 8 órától.

A pótérettségi augusztus 20-án kezdődik a román nyelv és irodalom szóbeli vizsgával. A vizsgaközpontokban az első eredményeket szeptember 2-án, vasárnap függesztik ki. A jegyeikkel elégedetlen diákok még aznap, 16.00-20.00 óra között nyújthatnak be óvásokat. A végleges eredményeket szeptember 5-én teszik közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: