2012-07-25 15:10:14• hírek • Póti Orsolya

Augusztus 20-án kezdődik a pótérettségi

Augusztus harmadik hetében kezdődik a második érettségi vizsga szóbeli szakasza. Először ezúttal is román nyelv és irodalomból mérik fel a jelöltek tudását - tájékoztatott a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség.

Július 16-20. között zajlott a pótérettségire való beiratkozás, augusztus 20-tól pedig kezdetét is veszi a megmérettetés. Hazánkban az óvások nyomán csak egy százalékkal nőtt a júniusi-júliusi időszakban sikeresen érettségizők aránya, de így is a vizsgára jelentkezőknek csupán 44,26 százaléka szerez érettségi oklevelet.

A második érettségin először román nyelv és irodalomból mérik fel a diákok tudását. Másnap az anyanyelv, harmadnap az idegennyelv ismereteket tesztelik. Augusztus 23-24-én a számítógép-kezelői tudásról kell a diákoknak bizonyságot tenniük.

Az írásbeli vizsga augusztus 27-én kezdődik román nyelv és irodalomból, augusztus 28-án anyanyelvből, augusztus 29-én a szaknak megfelelő tantárgyból, augusztus 31-én a szaknak megfelelő választott tantárgyból.

A vizsgaközpontokban az első eredményeket szeptember 2-én, vasárnap függesztik ki. A jegyeikkel elégedetlen diákok még aznap, 16.00-20.00 óra között nyújthatnak be óvásokat. A végleges eredményeket szeptember 5-én teszik közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: