2012-07-27 16:09:49• hírek • Szatmár.ro

Augusztus 20-án kezdik meg a felkészülést a lányok

Több új játékos is érkezik a kosárlabda-csapatba, marad Freeman és Whittington is.

A szatmárnémeti VSK jelenéről és jövőjéről tartott sajtótájékoztatót pénteken a városi tanács üléstermében Fógel László klubelnök, Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának elnöke illetve Florin Muresan, a kosárlabda-szakosztály vezetője.

A VSK öt éves története során   idén először indul a FIBA Európa Kupában. „Reméljük eredményesek leszünk itt is, habár nagyon erős csapatokkal kerültünk össze. Mindenesetre a VSK által Szatmárt még jobban megismerik majd Európában" - jegyezte meg Kereskényi. A VSK csoportjáról érdemes tudni, hogy a szatmári lányok ellenfelei a francia Montpellier, az orosz Csevakata Vologda és a dán SISU Gentofte játékosai lesznek.

A VSK eredetileg nem is akart indulni ebben a sorozatban - mondta el Florin Muresan szakosztályelnök -, de mint bajnoki második helyezetteket, a szövetség kötelezte őket az indulásra, ez pedig a szatmári csapatnak plusz kiadással jár. "Reálisan nézve nem várhatunk el továbbjutást, de azért hazai pályán szeretnénk pontokat szerezni, főleg a dánok ellen" - jegyezte meg Mureşan.

A csapatot többen is elhagyják, de ígéretesnek tűnő játékosokkal is bővül a keret. Távozot Mészáros Anita, aki egy második ligás francia csapatnál folytatja karrierjét, Claudia Pop pedig Targovistére igazolt. A szatmári csapathoz érkezik négy új játékos: a magyarországi Szlimák Hajnalka, a szerb Dara Kovacsevics, az amerikai Megan Zullo és Utahya Drye és a két "bevált" amerikai, Freeman és Whittington is marad a csapatnál. „Az elmúlt idényben több alkalommal is ők vitték a hátukon a csapatot, és mindent megtettünk, hogy itt tartsuk őket. Legutoljára velük is sikerült megegyeznünk" - jegyezte meg Mureşan. A kerethez még csatlakozik majd két fiatal kosaras, ugyanis a VSK-nak lesz egy junior csapata is, amely a korosztályos bajnokságban fog szerepelni.

A tervek szerint a lányok augusztus 20-án kezdik meg a felkészülést a bajnokságra, első meccsüket pedig a Román Kupa első fordulójában fogják játszani szeptember 12-én - akkor a Marosvásárhelyi Nova Vita csapata lesz az ellenfél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: