2019-07-25 14:00:26• hírek • közlemény

Augusztus 1-től személyi változások történnek a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében

A 2019-es év nyarán személyi változások lépnek érvénybe a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében.

Így Schönberger Jenő püspök Szinovácz György mezőpetri plébánost nyugállományba engedte, és a helyére, a közösség élére Barta Barnabás püspöki titkárt nevezte ki i.h. lelkésznek. Az új püspöki titkár és egyben ifjúsági és ministránslelkész Simon Attila lesz, aki augusztusig még a nagykárolyi Kalazanci Szent József Líceum spirituálisi feladatait látja el. Nagykárolyban a líceum spirituálisa Magász Jenő lesz, aki visszatért egyházmegyénkbe a Gurk-Klagenfurt-i Egyházmegyéből.


Az egyházmegye főpásztora Jakab Norbertet, a szatmárnémeti Szent Antal egyházközösség plébánosát két évre elengedte az Innsbruck-i Egyházmegyébe lelkipásztori szolgálatra. A Szent Antal egyházközösség plébánosa Czumbil Wilhelm korábbi láposbányai plébános lesz, aki börtönlelkészi kinevezést is kapott, valamint ellátja a tüdőgondozó betegeit. Láposbánya római katolikus közösségét augusztustól Covaci István látja el, aki az aknasugatagi közösség szolgálatát adja át Gríz Lászlónak - ő az eltelt évben a nagybányai Szentháromság plébánia segédlelkésze volt.


További változás, hogy Román János, az Egyházmegyei Caritas Szervezet vezérigazgatója, jelen feladatkörét is megtartva, augusztustól a szelestyehutai közösséget is ellátja. Az Erdélyi Ferences Rendtartomány provinciálisa P. Fechetă Jenő kaplonyi segédlelkészt áthelyezte Brassóba templomigazgatónak és P. Marek Bernardin segédlelkészt áthelyezte Kaplonyba segédlelkésznek.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: