2020-07-31 14:51:04• hírek • Szatmár.ro

Augusztus 1-jétől Szatmár megyében is kötelező a szabadtéri maszkviselés a forgalmas tereken

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság pénteki ülésén úgy döntött, az országszerte egyre növekvő napi esetszámra való tekintettel augusztus 1-jétől kötelezővé teszik a szabadtéri maszkviselést a forgalmas tereken, piacokon és vásárok területén megyénkben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány a megyei vészhelyzeti bizottságokat hatalmazta fel a szabadtéri maszkviselés elrendelésére olyan helyeken, ahol sok ember gyűl össze, és nem lehet tartani a másfél méteres távolságot. A szabadtéri maszkviselésről a közegészségügyi igazgatóságok javaslatát is figyelembe vették.

Ennek fényében a Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság pénteken az alábbi rendelkezéseket hozta meg Szatmár megyére vonatkozóan:

  • Kötelező a maszkviselés forgalmas tereken, piacokon és vásárokban (élelmiszerpiacok, ócskapiac, autópiac).
     
  • Tilos az ételek és italok (úgy alkoholos, mint alkoholmentes) teraszokon való éjszakai forgalmazása 23.00 órától 6.00 óráig.
     
  • Ugyanakkor a vendéglátó ipari egységeknek az említett időintervallumon kívül is kell gondoskodniuk vendégeik biztonságáról, szem előtt tartva a társadalmi távolságtartás betartását, ez által kerülniük kell minden olyan helyzetet amely elősegítheti a járvány terjedését, beleértve a táncot is.
     
  • A szerencsejátékok lebonyolításában érdekelt kereskedelmi egységek 23.00 és 6.00 óra között zárva kell tartsanak.


A rendelkezések augusztus 1-jén, éjfélkor lépnek érvénybe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: