2010-08-16 12:47:31• hírek • MTI/Krónika

Augustfest egész héten

Harmadik alkalommal szervezik meg Nagykárolyban augusztus 16-20. között az August Fest elnevezésű programsorozatot.

A Nagykárolyi Művelődési Központ tematikus napokkal várja a városi kastélykert sportpályájára az érdeklődőket.
Az első napon a sportrendezvényeké a főszerep, lábteniszversenyre, zsákugrásra, sörugrásra, sörcrossra és egyéb szórakoztató vetélkedőkre lehet jelentkezni a helyszínen.

Kedden a helyi tánccsoportok lépnek fel - írja a rendezvénysorozatról a Krónika című kolozsvári napilap internetes oldalán.
Szerdán a Folklór Nap keretében népzene- és néptánccsoportok műsorai követik egymást az August Fest színpadán, a magyar kultúrát a Rekettye néptánccsoport és a Mátka népdalcsoport fogja képviselni. A helyi sváb kultúrát a Rote Rose néptáncegyüttes mutatja be.

Csütörtökön könnyűzenei gálával folytatódik a rendezvény, amelynek során a Castelanii zenekar, valamint a helyi művelődési központ szólistái és együttesei állnak színpadra.

A zárónapon kerül sor a mindig sok érdeklődőt vonzó, Nagykároly legerősebb embere elnevezésű versenyre. A jelentkezők kamionhúzásban, farönkemelésben és söröshordó-cipelésben is összemérhetik erejüket. Szintén pénteken a szatmárnémeti Északi Színház társulata a Mindhalálig Beatles című zenés produkcióját adja elő a nagykárolyi közönségnek.
Az idei August Fest egyetlen hiányossága a már hagyománynak számító Rock Nap elmaradása, amelyet egy későbbi időpontra ígérnek a szervezők.


A zárónapon választják ki Nagykároly legerősebb emberét
A zárónapon választják ki Nagykároly legerősebb emberét


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: