2012-07-18 15:18:29• hírek • Nagykároly.ro

AugustFest és városnap Nagykárolyban

Erősember-verseny is lesz
Erősember-verseny is lesz

Jövő hónap utolsó hétvégéjén tartják idén a nagykárolyi városnapokat. Arról is hírt adtunk már, hogy a megelőző héten kerül sor az AugustFest rendezvényeire. A szervezés zajlik - tudatták érdeklődésünkre a helyhatóságnál. Elmondták továbbá: élő szerződés egyelőre nincs, mégis bizonyosra vehető, hogy például lesz 90 perces élő koncertje egy magyar és egy román együttesnek is.

Későn szóltunk - magyarázta megkeresésünkre Bogdan Georgescu, az önkormányzat kulturális igazgatóságának vezetője, a fesztivál és a városnapi rendezvények főszervezője, hogy melyik a legnagyobb nehézségük. Mindegyik zenekar már legalább fél évvel ezelőtt le volt foglalva. Mindazonáltal lesz mind román, mind pedig magyar együttesnek élő koncertje a nagyszínpadon. Utóbbinak vasárnap, előbbinek pedig szombaton.

Persze a fesztiválozás jóval hamarabb megkezdődik. Így augusztus 19-én, vasárnap előreláthatóan operettesttel startol majd a város immár hagyományosnak mondható késő nyári rendezvénysorozata, az AugustFest. Az alkalom helyszíneként a kastélykertbeli sportpálya szolgál majd. Hétfőn a régizene körül forog majd a nagyvilág, legalábbis Nagykárolyban és környékén. A minőségi muzsikaszót igen illő helyen, a kastélyban élvezhetjük majd. A keddi délután és est a táncról szól, a kulturális központ és a helyi táncegyesületek növendékei produkcióikat a parkbeli kézilabdapályán felállítandó színpadon mutatják majd be. Szerdán tematikailag elsőre talán kissé szokatlan a párosítás: délután ismét megtartják A régió erős embere elnevezésű, amúgy igen látványos vetélkedőt, s ezzel mintegy párhuzamosan a kastélyban a komolyzene lesz a főszereplő. A csütörtök a könnyűzenéé: természetszerűleg például a kulturális központ valahány növendékének lesz lehetősége megmutatkozni a nagyérdemű előtt, mintegy beszámolni arról, hogy a tavalyi alkalom óta mennyit fejlődtek. Péntek este egy koncerttel zárul az AugustFest, illetve kezdődik a városnapok rendezvényeinek sora.

A felsorolt programokon kívül például 25-én fényképkiállítása nyílik Vénig László fotóművésznek. Régi képek tárát is megnyitják majd valamelyik nap. Továbbá, amint már hírül adtuk, az AugustFest délelőttjein programdömping vár a gyermekekre. Az egyhetes rendezvénysorozat naponta reggeltől kora délutánig, 13 óráig számos foglalkozást nyújt a csöppségeknek és a kamaszoknak, fiataloknak egyaránt. A korábbi évekbeli gyerekszigetekhez hasonlóan lesz például origamis foglalkozás, rajzfilmvetítésre is sor kerül a kastély egyik előcsarnokában, ugyanakkor a jelentkezők gipszfigurák festését is kipróbálhatják. Amúgy az alkalmak zömének helyszínéül a kastély a főút felőli előtere szolgál. A foglalkozások egy részét a város kulturális központjának szakosztályvezetői tartják majd, így lesznek tornagyakorlatok, továbbá a dobolást is megpróbálhatják a gyerekek, s a táncra is lesz majd alkalom. Ugyanakkor önkéntesek vezetésével is lesznek alkalmak, hogy csak egyet említsünk meg: a kastélykert növényvilágának értékeit biológus irányításával ismerhetik meg a gyerkőcök.

Lesz bábszínház is, továbbá a kastélykertbeli lovardánál a lovat, illetve a lovaglást is megnézhetik maguknak közelebbről az érdeklődők, mi több, akár meg is próbálhatják ezeket. Az íjászat rejtelmeiről is tartanak bemutatót, s a gyakorlatra is sor kerül a következő hónap végén megtartandó programsorozat keretében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: