2010-08-10 13:58:06• hírek • Szatmár.ro

Audienciát tartott a tanácselnök

Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke audienciát tartott, hogy lehetőségeihez mérten segítséget nyújthasson a hozzá forduló megyei lakosoknak.

Gergely Erzsébet szatmári lakos munkavállalási ügyben kért segítséget a tanácselnöktől. A hölgy elmondta, hogy már tíz éve sikeresen elvégezte az egészségügyi szakkollégiumot, képzett ápoló, de azóta sem sikerült a szakmájában elhelyezkednie a megyeszékhelyen. A tanácselnök elmondása szerint, jelenleg valóban nagy munkaerő-hiány van a szatmári egészségügyben, főként asszisztensekre lenne szükség. Az ősz folyamán, szeptember-október körül az üres helyekre valószínűleg lesz felvétel – az állás betöltésének azonban a sikeres versenyvizsga lesz a záloga.

Csehi Árpád meghallgatást tartott

A meghallgatáson a Megyei Utak Rt. néhány dolgozója is részt vett: ők február óta nem kapták meg a bérüket, ennek megszerezéséhez kérték a tanácselnök segítségét.

Mint kiderült az egyikük, Marcaş Nicolae számára az elmúlt évben sem fizettek ki négy havi bért, idén pedig már február óta nem kapott fizetést.

„Otthon két gyermek, egy három és egy öt éves kicsi vár, akiknek szinte már kenyeret sem tudok az asztalra tenni. Az otthonomban már levágták a vizet és a gázt, mert nem volt miből kifizessem.” – magyarázta a panaszos.

Csehi Árpád megnyugtatta , a jogos bérüket követelő alkalmazottakat, hogy mindenképp utánajárnak az elmaradt béreknek. Erre viszont csak a jövő héten kerülhet sor, mivel a Megyei Utak Rt. vezetője jelenleg a szabadságát tölti.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: