2010-07-11 19:03:32• hírek • Szatmár.ro

Atya: gyülekezeti nap

Vasárnap a helyi, 130 református egyházközség gyülekezeti napot szervezett, amelynek célja nem csak a közösségi szellem erősítése, de adománygyűjtés is volt: a 15. században épült templom kívül-belül rászorul a felújításra, falai salétromosak.

Gödri Réka, helybeli lelkipásztor prédikációjában arról beszélt: a mai világban egyre jobban háttérbe szorul a közösség iránti elkötelezettség, a rohanásban, a lótás-futásban mindenki a maga útját járja. Az ünnepi istentisztelet után Ammer Norbert és Molnár István két, klasszikus zeneszámot adtak elő, majd Szatmári Elemér, a Pusztadaróci Református Egyházközség lelkésze tartott előadást A mai ember és az egyház címmel. Szatmári szerint a magyar embereket felkészületlenül érte a televízió, az internet, a határok átjárhatósága okozta hatás: a globalizáció amolyan fordított világ a számára. A lelkipásztor kiemelte: sajnos, az egyház ma nem tölti be eredetileg megfogalmazott szerepét, aminek egyformán okai az egyház hivatásos része és az egyháztagok.

- Ahol a papok nem alkotnak egységes közösséget, ott a gyülekezetben sem lehet összetartó, azonos célokkal rendelkező egyházról beszélni - tette hozzá.

A kávészünetet követően Varga Auguszta, Varga Béla egykori atyai lelkész lánya tartott előadást az édesapjáról, annak közéleti, helytörténészi tevékenységéről. Varga Béla 1940-1950. között szolgált Atyában, és megírta a település monográfiáját. Ezután bográcsgulyás várta a gyülekezeti nap résztvevőit: Babucz László készítette az ételt. Sályi Róbert és Sályi Panna kézművesfoglalkozást tartottak a gyerekeknek. A tombolasorsoláson Szatmári Magyar Hírlap előfizetéseket, természetes szappanokat, kézművestárgyakat lehetett nyerni. Az Atyai Gyülekezeti Nap a The rovers együttes ír népzenekoncertjével fejeződött be.


Kézművesfoglalkozást tartottak gyerekeknekKézművesfoglalkozást tartottak gyerekeknek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: