2009-06-17 18:22:32• hírek • Ferenczi Noémi

Átvette az önkormányzat a mozit

Három évvel ezelőtt született meg az a jogszabály, mely szerint a RomaniaFilm mozivállalat átadja az önkormányzatok tulajdonába a mozik épületeit.

Szatmárnémetiben egyetlen ingatlan jogi helyzete változott meg a jogszabály által, mégpedig a volt Luceafarul mozié, ugyanis a Victoria mozi épületét jelenleg egy magáncég bérli, illetve még mindig nem tisztázott, hogy ki a tulajdonosa a volt Popular mozi épületének.

Szatmárnémeti önkormányzata és a RomaniaFilm mozivállalt közötti átvételi jegyzőkönyv aláírására szerdán került sor Szatmárnémetiben.

Az évek óta üresen álló moziépület rendkívül elhanyagolt állapotban van. A falak, a padló, a nyílászárók, a tetőszerkezet is nagyszabású felújításon kell átessen ahhoz, hogy az épületben egy intézmény működhessen.

Városunkat Kereskényi Gábor alpolgármester képviselte a jegyzőkönyv aláírásakor. A mozi épületének további sorsáról kérdeztük. "Nagy ráfordítást jelent az önkormányzatnak az ingatlan rendbetétele. Viszont, most, amikor az önkormányzat épületek szűkében van, úgy gondolom mindenképpen pozitív dolog, hogy a RomaniaFilm átadta az ingatlant"- magyarázta Kereskényi.

Az önkormányzat korábban a Luceafarul mozi helyén képzelte el a G.M. Zamfirescu Kultúrház működtetését, ugyanis annak jelenlegi épületét vissza kell szolgáltatni a tulajdonosának.


Az évek óta üresen álló moziépület rendkívül elhanyagolt állapotban van
Az évek óta üresen álló moziépület rendkívül elhanyagolt állapotban van


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: