2011-06-27 14:56:49• hírek • Szatmár.ro

Átvette Fátyol a kitüntetést

Kelemen Hunor szövetségi elnök, kulturális és örökségvédelmi miniszter a kulturális érdemrend lovagkeresztjét adta át Fátyol Rudolf István hegedűművésznek, a szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia igazgatójának vasárnap este a nagykárolyi Szőlős Fogadóban.

Az ünnepségen Kelemen Hunor elmondta, egy olyan művésznek adhatja át ezt a kitüntetést, aki évtizedek óta hűséggel szolgálja a komolyzenét. „Számomra a zenészek mágusok, akik olyasvalamire képesek, amit mi, hétköznapi emberek nem tudunk megvalósítani. Fátyol Rudolf egy zenészdinasztia tagja, istenadta tehetséggel rendelkezik, olyan előadóművész, aki a legmagasabb szinten, a legnagyobb odaadással és alázattal végzi hivatását" - mondta el vasárnap este Nagykárolyban Kelemen Hunor. Hozzátette, a világhírű hegedűművész rendelkezik az igazán nagy emberek jellemvonásával: „soha nem feledkezett meg arról, hogy honnan indult, hol vannak a gyökerei.

Ő Nagykároly, Szatmár megye utazó zenei nagykövete, aki bárhol lép fel, mindenhol elmondja, hogy honnan származik. Külön köszönöm Fátyol Rudolfnak, hogy a számtalan meghívás ellenére ő azt választotta, hogy itthon marad, nem ment külföldre" - hangsúlyozta köszöntőjében Kelemen Hunor. Elmondta, véleménye szerint Erdélyben még számos olyan, Fátyol Rudolfhoz hasonló, kiemelkedő tehetség van, akiket a közeljövőben szeretne kitüntetésben részesíteni.
A Fátyol Rudolf állami kitüntetéséről szóló államelnöki rendeletet Szatmár megye prefektusa olvasta fel, majd Kelemen Hunor átadta a kulturális érdemrend lovagkeresztjét és az ehhez tartozó díszoklevelet.

Fátyol Rudolf rövid köszönőbeszédében élete egyik legfontosabb napjának, a beteljesedés pillanatának nevezte ezt az estet, mint mondta, mestere, Ruha István, a családja és felesége támogatása nélkül soha nem jutott volna el erre a művészi szintre. Nagykároly polgármestere az ünnepség keretében díszpolgári címet adományozott Fátyol Rudolf hegedűművésznek és Mózes Árpád evangélikus-lutheránus püspöknek. Azt est záróakkordjaként az ünneplő közönséget Fátyol Rudolf hegedűjátéka bűvölte el.


Dr. Fátyol Rudolf átveszi a kitüntetést Kelemen Hunortól
Dr. Fátyol Rudolf átveszi a kitüntetést Kelemen Hunortól


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: