2011-02-11 14:37:10• hírek • Szatmar.ro

Átverhet a bankautomata

Új módszert találtak ki arra, hogy ellopják a bankautomatából az emberek által kivenni kívánt összeget.

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség a sajtón keresztül hívja fel az lakosok figyelmét a rablók új módszerére, amelyre biztosan sokan nem is számítanának, éppen ezért van szabad útjuk a bűnözőknek.

A bankautomatákba egy szerkezetet helyeznek el, amely a pin kód, valamint a kivenni kívánt összeg megadása után a számlát még kinyomtatja ugyan, a pénzt azonban visszatartja. Ilyenkor általában az a jellemző, hogy az igénylő elhagyja a helyszínt, főleg ha az automata nem egy bankban, vagy bank mellett található, vagy éppen záróra után szeretne pénzhez jutni. A legtöbben arra gondolnak, majd utólag felkeresik a pénzintézetet és szólnak a meghiúsult akcióról, a csalók pedig pont erre alapoznak, ezért semmiképpen sem szabad otthagyni az automatát. A bűnözők a közelből lesik a pillanatot, amikor kezelésbe vehetik a szerkezetet, azért, hogy kivegyék belőle azt az összeget, amit a gyanútlan felhasználó a szerkezetben hagy.

Amennyiben tehát hasonló gondja akad, a bankautomatán található telefonszámot kell tárcsázni, hogy a szakemberek megoldják a problémát, mielőtt bárki ellopná pénzünket.

Abban az esetben, ha a tranzakció valamilyen más okból nem jött létre, mint a kártya érvénytelensége, az automata meghibásodása, vagy ha a kártyán nincs annyi pénz, mint amennyit kézhez szerettünk volna kapni, a 112-es sürgősségi hívószámon is értesíteni lehet az illetékeseket.
Ne fogadjuk el továbbá azt sem ilyen esetben, ha egy idegen segíteni akar, mivel előfordulhat, hogy éppen a bűnöző hálójába futunk.


Újabb módszert találtak ki a csalók a pénz ellopására
Újabb módszert találtak ki a csalók a pénz ellopására


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: