2009-09-18 15:31:28• hírek • MTI

Átveréssel adták el a vírusírtókat

Hamis vírusveszéllyel riogató, és a tájékozatlan felhasználókat hatástalan, kamu vírusirtók vásárlására ösztönző cégeket perel a Microsoft.

A scareware, azaz a jóhiszemű felhasználókat átejtő hatástalan, vagy rosszindulatú szoftverek azt próbálják elhitetni, hogy a számítógép veszélynek van kitéve, és erre csak az ajánlott "vírusirtó" megvásárlása lehet az egyetlen hatékony megoldás.
A letöltött kamuszoftverek jobb esetben még a vírusokat sem irtják, rosszabb esetben pedig pont ezekkel gyengül, de mindenesetre lassul a számítógépek teljesítménye.

A Microsoft jelenleg öt, hamis üzenetekkel riogató hirdetők ellen indított keresetet - írta blogjában Tim Cranton, a Microsoft egyik jogi tanácsadója.

A csalók az utóbbi időben a Google keresési eredményei közé is befészkelték magukat, a népszerű oldalakat figyelve olyan keresési optimalizálási eszközöket alkalmaznak, amelyekkel a gyanútlan netezőket az eredetileg keresett oldalhoz hasonló honlapra vezetik, majd hamis üzenetekkel vírusveszélyre figyelmeztetik őket - olvasható a Yahoo hírportálon megjelent beszámolóban.

A megoldásként felkínált, gyakorlatilag semmit sem csináló szoftverek több millió dollár bevételt hoznak a terjesztőknek, és mivel az ilyen vállalkozások többsége az Egyesült Államokon kívüli székhellyel üzemel, nehéz ellenük a fellépés - mondta Katherine Tassi helyettes államügyész.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: