2020-03-15 09:08:45• hírek • Bede Emőke

Átszállították Kolozsvárra a Szatmár megyei fertőzöttet

Amint arról nemrég beszámoltunk, a Covid-2019, azaz az új típusú koronavírus jelenlétét mutatta ki a kolozsvári laboratórium egy Szatmár megyei férfi által leadott mintában, ezzel ő lett Romániában a 120. fertőzött.

A 46 éves férfi március 11-én tért haza az olaszországi Milánóból, és az óvintézkedseknek megfelelően a határátkelőtől azonnal a szatmári karanténközpontba kísérték. A hatóságok járványtani nyomozást indítottak, hogy feltérképezzék mindazokat a személyeket, akikkel a férfi az elmúlt napokban kapcsolatba kerülhetett.


A Közegészségügyi Igazgatóság munkatársainak a fertőzött férfi elmondta, mindösszesen csak egyetlen személlyel érintkezett hazatérte óra. Az illető által megnevezett személyt már sikerült tesztelni, az első vizsgálatok eredménye negatív lett, azonban hamarosan megismételik az eljárást. A DSP ugyanakkor e személyt is kikérdezi, hogy meggyőződjenek, a fertőzött valóban csak egyedül vele került-e kapcsolatba – tájékoztat a prefektusi hivatal. Hozzáteszik: a Szatmár megyei férfit már átszállították a kolozsvári Fertőző Betegségek Kórházába.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: