2009-08-12 15:48:01• hírek • www.lg.hu

Átlátszó billentyűzetes LG mobil

A 2009-es Mobil Világkongresszuson bemutatott forradalmi újítás, az LG átlátszó billentyűzetes telefonja, az LG GD900 Crystal már kapható.

A nagyközönség és az iparág elismerését is kivívó készülék lényegét az átlátszó „Crystal érintőbillentyűzet" adja, amely a notebook-ok érintőfelületéhez hasonlóan egyszerű és dinamikus kezelhetőséget tesz lehetővé. A telefon ezenkívül felvonultatja az LG prémium kategóriás készülékeinek összes kiemelkedő tulajdonságát, így a 3 inches teljes érintőkijelzőt, 3D-s S-Class kezelőfelületet, a 8 megapixeles fényképezőgépet autofókusszal, valamint WiFi és HSDPA (7.2Mbps) adatkapcsolatot.

A készüléket Youngho Kim, az LG Mobile Communications Company formatervezői laboratóriumának, valamint vállalati tervezőközpontjának elnökhelyettese és formatervezői csapata alkotta meg. A világ első átlátszó telefonjának a tervezéséről a következőket mondta:
„2005-ben jutott először eszünkbe először az ötlet, majd az elképzelés később, a 2006-os Koreai Ipari Formatervezési Kiállításon elnyerte a Presidential Design díjat. Laboratóriumunkban folyamatosan olyan új formatervezési megoldások után kutatunk, amelyek úttörő módon emelkednek ki a megszokott megoldások közül."

Az átlátszó forma megalkotása közben az LG tervezői a munka nagy részében láthatatlan anyagokkal dolgoztak, így a képzeletünket nem korlátozták olyan dolgok, mint a készülékház vagy a borítás. A világon számos tervező kísérletezett már az átlátszó telefon megalkotásával, de a többi megoldás, még csak a tervezőasztalon létezik prototípusként. Az LG készülékét azonban már a felhasználók is kézbe vehetik.

Az LG GD900 megalkotásakor nem az volt az igazi kihívás, hogy az átlátszó külső egyben vonzó is legyen, hanem az, hogy a készülék funkcióiban is ugyanazt kínálja, mint bármelyik prémium kategóriájú mobiltelefon. A fogyasztói visszajelzések nagy szerepet kaptak a formatervezési stratégia kialakításában. A piackutatások rendre azt mutatták, hogy az elegancia és az egyediség fontosak ugyan, de a megfelelő funkcionalitás nélkül egy készülék sem számíthat széles körű sikerre. Még a divatirányzatokat követő felhasználók számára is fontos, hogy például a minőségi optikával ellátott kamera jó felvételeket készítsen, illetve, hogy a készülék még a metrón is jó hangzást nyújtson.


Forradalmi újítás a teljesen átlátszó felület
Forradalmi újítás a teljesen átlátszó felület


Az LG fejlesztőinek komoly fejtörést okozott az az ellentmondás is, hogy a felhasználók kedvelik a nagy képernyőket, de a nagyméretű készülékeket már nem. Így az LG GD900 Crystal esetében az érintőképernyő funkcióit magára a „Crystal érintőbillentyűzet"-re is kiterjesztették. „Egy olyan belső kicsúsztatható rendszert alkalmaztunk a letisztult megjelenés érdekében, amely egy résmentes sínmegoldásra épül. Végül pedig az áramköröket kellett elrejtenünk, amit egy érintésérzékeny filmréteg felhasználásával értünk el. Tehát az összes kihívásnak sikerült megfelelnünk, és emellett még a készülék vastagságát is sikerült a bűvös 13,5 mm-es határon tartani." - mondta Youngho Kim.

Az LG GD900 Crystal kialakításánál számtalan olyan anyagot használtak, amelyek más modelleknél már bizonyítottak, és népszerűek az egyedi megjelenést kereső felhasználók körében. Ez egyszerűen hangzik, de a megvalósítása egyáltalán nem az. A megfelelő anyagnak megjelenésében is a megfelelő érzést kell közvetítenie. Az LG Shine háza például a mobiltelefonok között elsőként teljes mértékben fémes kialakítású volt, az LG Secret esetében pedig az eredeti elképzelés a tartós kivitelezés volt, amelyhez prémium minőségű edzett üveget és karbonszálas anyagokat használtak. Az LG GD900 Crystal anyaga alapvetően egy igen tartós edzett üveg, amelyet a Liquidmetal nevű anyagból készült keret erősít. Ez egy viszonylag új anyag a formatervezők körében, amely nagyon erős, és elnyeli a rázkódást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: