2017-05-03 09:43:20• hírek • Kocsis Zoltán

Átlátható, nyitott kultúrfinanszírozás

Több mint másfél millió lejt különített el legutóbbi ülésén a kulturális- és sportesemények finanszírozására a Szatmár Megyei Tanács, ám az ezen célokra fordított tényleges összeg ennél jóval több! Mintegy 13,7 millió lej!

Miként jön ki ez a nem kevés összeg?

Legutóbbi rendes havi ülésén a tanács tagjai megszavazták, hogy 1,7 millió lejt különítsenek el különböző kulturális és sporttevékenységek finanszírozására. Ezen kívül a megyei önkormányzat 800.000 lejes költségvetést biztosít a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központnak és 10 millióba kerül a megyei múzeum és a megyei könyvtár működtetése. Végezetül pedig szintén a legutóbbi ülésen szavazott meg 700.000 lejt az Olimpiának. Ám mivel a klub alapszerződésében foglaltak szerint a megyei tanács (akárcsak Szatmárnémeti önkormányzata) évi 1,2 millióval járul hozzá a működtetéshez, így ez az összeg további fél millióval nő még az év során.

A megyei tanács szakemberei hamarosan kidolgozzák azt a kritériumrendszert, amelynek alapján a támogatást igénylők megpályázhatják a különböző összegeket. Mindez újdonság Szatmár megye esetében – nem úgy az ország sok más megyei tanácsa számára -, az intézmény vezetői azonban egy átlátható, szubjektivizmusoktól mentes, egyértelmű kultúrfinanszírozási rendszert igyekeznek kialakítani. Amelyben szakemberi vegyes bizottság dönt majd a pályázatok sorsáról.

Hasonló rendszerben lehet majd pályázni arra az 1,1 millió lejre, amelyet szociális tevékenységek társfinanszírozására biztosít a megyei tanács.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: