2008-12-17 17:06:19• hírek • Parajdi Andrea

Átlagáron kínálják a telkeket

A helyi tanács csütörtöki ülésén napirenden szerepel a város tulajdonában lévő, magánszemélyek által használt telkek eladására vonatkozó rendeletek módosítása.

A városi tanács 2007-ben szabályozta a tulajdonában lévő, magánszemélyek által használt telkek eladási módját. Tavaly november óta az eladott területekből 2,9 millió lej bevétele volt a városnak.

A határozat olyan területekről rendelkezik, amelyek egy ingatlannak a tartozékai. Ilyen lehet például, amikor egy telken lévő ház, az ott élő magánszemély nevén van, azonban az épülethez tartozó kert, különböző okok miatt az állam tulajdonában maradt. - Az a célunk, hogy segítsük az érintett személyeket abban, hogy egy kifizethető átlagáron, a várostól megvehessék ezeket a telkeket -mondta Kereskényi Gábor alpolgármester.

A telkek megvásárlására vonatkozó előterjesztett határozattervezetben módosításként szerepel az a bekezdés, amely megfogalmazza, hogy szükség van egy közjegyző által hitelesített nyilatkozatra, amelyben két tanú kijelenti, hogy a telket valóban az épület tulajdonosa használja. Ezen kívül az ingatlan tulajdonosának is nyilatkozatot kell készítenie arról, hogy a telek nem képezi semmilyen bírósági ügyirat tárgyát.

Az alpolgármester továbbá arról is beszámolt, hogy a módosításban az is szerepel, hogy az 500 négyzetméternél nagyobb telkeket, a tanács fogja eladni egy egész városra kiterjedő értékbecslés alapján. Az 500 négyzetméternél kisebb területek eladásáról a bizottság dönt, amely négy árkategóriába sorolta a város különböző részeit. Ha a tanácsosok csütörtökön jóváhagyják, a régi és új központban található telkek négyzetméterenkénti értéke lesz a legnagyobb, pontosan 25 euró.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: