2007-01-29 22:48:53• hírek • Szatmár.ro

A hosszú élet titka

OxigenterapiaManfred Ardenne fizikus és feltaláló módszere sok mindennel összefüggésbe hozható

Manfred Ardenne fizikus és feltaláló módszere sok mindennel összefüggésbe hozható: a fitnesszel, a teljesítőképességgel, a magas életkorral. De akkor is beszélhetünk róla, amikor valamilyen krónikus betegségről vagy öngyógyításról van szó. Ardenne professzor önmagán tesztelte először saját gyógymódját. Neki bevált: sikerült megélnie a 90. életévét!

Az Ideál Magazin szerint az Ardenne-féle oxigénterápia lényege a következőképpen foglalható össze:

• a szív az oxigénben gazdag vért a testbe pumpálja, ahonnan pedig felveszi a szervezet számára felesleges anyagokat, s azokat szállítva áramlik tovább

• ezután a vér bekerül a tüdő vérkeringésébe, ahol oxigénnel telítődik.

Az oxigén életelixír. Szervezetünk csak megfelelő oxigénellátottság mellett képes normális működésre, mert a létéhez szükséges energiát az oxigénből nyeri. Az oxigén alapvető feltétele az egészségnek, a jó teljesítménynek és a jó közérzetnek! Mivel az oxigént sem előállítani, sem raktározni nem tudjuk, ezért arra kényszerülünk, hogy a levegőből nyerjük az utánpótlását.

Csökkenő szint

A vér oxigénnyomása az életkortól függően változik: ahogy telnek az évek, fokozatosan csökken. Az egészséges nemdohányzókra jellemző 95 torr a 40. életévig 80 torra csökken, majd a 70. év táján 70 körüli lesz. Ennek az az oka, hogy a tüdő működése már nem olyan intenzív, mint korábban. A szívfunkció és az érrendszer változásai – például az érelmeszesedés – szintén felelősek ezért.

Figyelmeztető jelek

• A fáradékonyság, a levertség, a teljesítőképesség csökkenésének érzése, a szellemi kimerültség általában az első jelei a kezdődő oxigénhiányos állapotnak.
• Az elalvási nehézségek és az időjárás-érzékenység kialakulása is figyelmeztető tünet.
• A betegségekre való hajlam fokozódása szintén intő jel!
• A visszatérő fertőzések és a gombásodás is oxigénhiányos, savas közegben fordul elő leginkább.

Ha az oxigénhiány egyértelműbb, fájdalom formájában jelentkező jelei is megfigyelhetők, akkor annak már komolyabb következményei lehetnek. (Például: ha a szív vérellátottsága veszélybe kerül, szorít a mellkasunk; ha érszűkület miatt járáskor nem jut elég vér a lábunkba, akkor eleinte zsibbadás, majd szúró, görcsös fájdalom jelentkezik. Ezekben az esetekben okvetlen orvosra van szükség!)

Javul a keringés

Manfred Ardenne professzor bebizonyította, hogy a meghatározott ideig – például 18–20 napig – naponta elvégzett oxigéninhaláció hatására javul a sejtek oxigénellátása.

Az inhaláció legfontosabb előnye az, hogy a szervezet legvékonyabb véredényeiben hetekig vagy akár hónapokig is gyorsul a keringés, mert kitágulnak az erek, és több oxigéndús vér jut át rajtuk a „fuldokló” sejtekhez.

Három lépésben

Ardenne oxigénterápiája az alábbi három lépésből áll:

• 1. lépés: létfontosságú anyagok felvétele, értágítás

A szervezet felkészül az oxigénellátás javulására. A kiegészítésül kapott vitaminok, ásványi anyagok – például magnézium –, nyomelemek – például cink, szelén – és egyéb, a szervezet működéséhez nélkülözhetetlen anyagok – például koenzim-Q10, L-karnitin – fokozzák a sejtek oxigénfelvételét. Eközben az immunrendszer is aktivizálódik – ezt fokozhatjuk gyógynövények és homeopátiás szerek hozzáadásával is. A jobb oxigénszállítás érdekében az ereket biciklizés, torna, masszázs vagy szauna segítségével kitágítjuk.

• 2. lépés: inhaláció

Az oxigénben gazdag levegőt a páciens eldobható maszkon keresztül belélegzi. Jó tanács: 18 napos terápia során naponta – a 10 percenkénti szünetekkel együtt – két órán át, a 10 naposnál naponta 30 percig kell tömény oxigént belélegezni. A kúra jótékony hatása tovább tart, ha két kúra között rendszeresen – hetente egyszer – végzünk 1 fenntartó oxigénkezelést.

• 3. lépés: mozgás

A harmadik fázisban a mozgás és az oxigénbelégzés következtében az egész szervezet vérkeringése és a szellemi teljesítmény is jobb lesz.

• Tipp: a kúra hatásának meghosszabbítása érdekében érdemes változtatni a táplálkozási szokásokon is, ezenkívül rendszeresen és célzatosan mozogni. A stressz oldása is fontos, hogy a kúra pozitív hatásai tökéletesen érvényesülhessenek. Ehhez végezhetünk relaxációt, elmehetünk hetente 1-2x maszszázsra és szaunába is.

STOP

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: