2009-02-12 14:26:53• hírek • Ferenczi Noémi

Átkerülnek a buszállomásra

Csütörtökön ismét tárgyalóasztalhoz ültek a polgármesteri hivatal keretében működő közlekedési bizottság tagjai. Az ülés fő témája a vidéki buszok Székesegyház előtti, illetve Cuza Voda utcai parkolóból való kitiltása volt. A bizottság minden tagja egyetértett abban, hogy ezekben a parkolókban semmi keresnivalójuk ezeknek a buszoknak, így március elsejétől minden járat a buszállomásra kerül majd át.

Ahogyan arról korábban tájékoztattuk olvasóinkat, a hét elején sor került arra a megbeszélésre, melyen a vidéki járatokat működtető cégek képviselőit tájékoztatták arról, hogy elsejétől kezdődően nem használhatják majd sem a Székesegyház, sem pedig a Cuza Voda utcai parkolókat.

A közlekedési bizottság csütörtökön hozott döntése alapján, - mely a jelen helyzetben az egyedüli lehetséges és törvényes megoldás, - a vidéki buszjáratok a jövő hónaptól az Orizont és a Rovil Compani magáncégek által működtetett, engedéllyel rendelkező buszállomást használják, illetve a helyi tanács által jóváhagyott megállókat.

A 210-es tanácsi határozat tartalmazza azt a nyolc kijelölt megállót, melyeket használhatnak a vidéki buszok. Ezeket egyébként már táblák is jelzik. Elsejétől, tehát, kizárólag a Pálfalvai út és a Lucian Blaga kereszteződésénél, az Independentei utcai parkolóban a postánál, az Independentei és a Lucian Blaga utcák kereszteződésénél, a Henri Coanda sugárúti parkolóban, az Udvari úti parkolóban, a Baritiu utcai parkolóban, a Károlyi úti parkolóban valamint a Károlyi út és a Platanului utcák kereszteződésénél lévő parkolóban állhatnak meg.

Kereskényi Gábor alpolgármester, a közlekedési bizottság tagja a Szatmár.ro-nak elmondta, jó esély van rá, hogy a Transurban székhelyén tervezett buszállomás egy hónapon belül elkészüljön, így majd ezt a buszállomást is használhatják a vidéki járatok.

Csak a kijelölt helyeken állhatnak meg a vidéki járatok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: