2008-10-31 09:43:16• hírek • Szatmár.ro

Átivzsgálják a mentőállomásokat

Eugen Nicolaescu, egészsgégügyi miniszter elrendelte, hogy vizsgálják át a mentőállomásokat. Ennek oka, hogy a fővárosi és az Ilfov megyei mentőszolgálatoknál komoly szabálysértésekre bukkantak.

Csütörtökön videokonferenciát tartott Eugen Nicolaescu egészségügyi miniszter, mely során elrendelte, hogy minden megyében november 7-ig át kell vizsgálni a mentőállomásokat. Nicolaescu rendeletét a bukaresti, illetve az Ilfov megyei állapotok indokolják, ahol komoly szabálysértésekre derült fény. A gyanu szerint, az Ilfov megyei mentőállomáson megközelítőleg 100 ezer lejt sikkasztottak, melyet állítólag üzemanyagra költöttek. A dolog akkor vált gyanussá, amikor kiderült, egy olyan járműre volt leszámlázva az üzemanyagköltség, mely egyértelműen, már évek óta használaton kívül van. További kérdéseket vet fel 183 ezer liter üzemanyag holléte.

A fővárosi mentőszolgálatnál is akadtak „turpisságok", ugyanis az ellenőrzés során kiderült, a mentőautók koszosak, a bennük lévő felszerelésekkel együtt, sőt arra is fény derült, hogy a személyzet a cigarettázást sem mellőzi a mentőautóban való tartózkodásakor.

A megyei ellenőrző-bizottságok összesen öt vagy hat a Közegészségügyi Hatóság szakembereiből fog állni, illetve egy a megyei Egészségügyi Biztosítási Pénztár képviselőjéből, illetve a lehetőségekhez mérten, a prefektúra egyik képviselője is rész vesz majd az ellenőrzésben. A miniszter arra kérte a bizottságokat, hogy a megfelelő komolysággal kezeljék a problémát, illetve legkésőbb november 14-ig küldjék el jelentéseiket a minisztériumba.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: