2010-06-30 17:43:50• hírek • Szatmar.ro

Átgondolatlan megoldások

Egyre többeket zavarnak az utóbbi időben sorra elkövetett fejetlenségek. Nem elég, hogy az ország vezetői egyre-másra hozzák meg a különböző megszorító intézkedéseket, amelyekről aztán kiderül, hogy jogtalanok, illetve negatív hatást váltanak ki, de sajnos helyi szinten is dühítő megoldásokkal találkozunk.

Az elmúlt hetekben a Prahova utcán történő útfelújítás és vezetékcsere okán felszedték az útburkolatot, ugyanakkor kivágták az utat két részre osztó zöldövezetből a több évtizedes fákat.

Akkor reménykedtünk, hogy az árnyékot adó növények helyére újat ültetnek, hiszen a szatmárnémeti nyári melegben, amikor az aszfalt szó szerint olvad, sokat segít még ez a talpalatnyi zöld is. Elkeseredésünkre kiderült, hogy nincs tervben újabb fákat ültetni a kivágottak helyébe, hiszen a vezetékek a továbbiakban is ott lesznek lefektetve, s egy meghibásodás esetén a növények újra a javítások útjában állnának. Többünkben is felmerült a kérdés ekkor, vajon nem lehetne máshova fektetni  a vezetékeket, valóban csak ott találtak ideális helyet számukra? A felújítás miatt teljesen eltüntetett járda külső része alatt nem lett volna ugyan olyan jó helye ezeknek a vezetékeknek?


A kivágott fák már nem tartanak árnyékot a kánikulában
A kivágott fák már nem tartanak árnyékot a kánikulában


A Prahova utcához hasonló a helyzet a város más pontjain is. Egyik helyi tanácsos hívta fel figyelmünket a Lacrimioarei utcában kialakult helyzetre. Elmondása szerint az említett utcában körülbelül egy hete bontották fel az útfelületet, azóta pedig a kamionosok és természetesen a személygépkocsi vezetők által folyamatosan használatban van, a por miatt pedig az utca lakói nem tudják kinyitni ablakaikat. Az ott lakók, a forgalom leállítására irányuló kérdésére azt a magyarázatot kapták, hogy körülbelül két hétig hagyni kell, hogy használatban legyen az út, hogy „újra kigödrösödjön, bukkanjanak elő a hibák". Ezzel csak az a nagy probléma, hogy az útszakaszon múlt héten minden gödröt betömtek (felszedték az aszfaltot, lekövezték), majd lehengerelték azt.

Kíváncsian és már előre aggódva várjuk, hogy milyen meglepetések érnek még minket, hogy városunk, országunk teljesen beilleszkedjen a Garas Dezső által rendezett A legényanya című szatírába, ahol mindent az esztelenség, a fejetlenség irányít.


Természetbarát anyagból készült figyelemfelkeltő tábla a Lacrimioarei utcán.
Természetbarát anyagból készült figyelemfelkeltő tábla a Lacrimioarei utcán.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: