2008-11-03 15:53:00• hírek • Szatmár.ro

Átfogó kötet a szatmári építészeti stílusokról

Szatmár építészeti stílusairól Muhi Sándor tanár, művészeti közíró már készített korábban egy összeállítást, amelyeket rendszerint folyóiratokban publikált. Az Építészet Szatmáron című, bemutatás előtt álló könyvében, egy helyen, áttekinthető formában találhatóak meg a korábbi leírások.

Muhi Sándor új kötetét november 4-én, kedden 17 órától, az Északi Színház Ács Alajos Stúdiótermében mutatják be, ahol Csirák Csaba méltatja a kiadványt. Továbbá László Zita és András Gyula színművészek is közreműködnek, valamint Günthner Tibor műépítész, az RMDSZ szenátorjelöltje, mint szakember fejti ki észrevételeit.

„Szatmárnémeti nem meghatározható a városkép alapján, hiszen bár ezeréves település, legrégebbi épületei is alig több mint kétszáz évesek. Városunk sohasem volt számottevő kulturális, művészeti központ, távol esett a nagy meghatározó stílusirányzatok születési helyeitől, amelyek szinte kivétel nélkül mindig megkésve, jelentős módosulásokkal, a helyi lehetőségekhez igazodva jelentkeztek. Úgy gondolom, nem felesleges kísérlet ebben a meglehetősen heterogén és összekuszált anyagban a rendteremtési kísérlet„ - mondja Muhi Sándor

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: