2012-05-04 10:24:31• hírek • Póti Orsolya

Sváb-kiállításnak ad otthont a Károlyi-kastély

A Szatmár Megyei Múzeum május 18-án szimpóziumot és kiállítást szervez a svábok betelepítésének 300. évfordulója alkalmából. A rendezvényeknek a Károlyi-kastély ad otthont.

Az elkövetkezendő hónapokban számos esemény zajlik Szatmár megyében a svábok betelepítésének 300. évfordulója alkalmából. Különféle szervezetek, egyesületek és intézmények emlékeznek meg kiállításokkal, előadásokkal, vagy éppen emléktábla avatással a történelmi eseményről.

A Szatmár Megyei Múzeum munkatársai már javában elkezdték a kiállítások szervezését, ugyanis nem egy rendezvényre kerül sor idén a téma kapcsán - tudtuk meg Virag Paulától, az intézmény egyik muzeológusától.

Május 18-án, délelőtt 11.30 órától a Károlyi-kastély ad otthont egy nagyszabású szimpóziumnak, melynek keretében  németországi, magyarországi, illetve romániai történészek és néprajzkutatók tartanak előadást. A rendezvény része lesz egy kisebb néprajzi kiállítás: a kastélyba látogatók sváb használati tárgyakat, gazdálkodási eszközöket tekinthetnek meg.

Ugyancsak a 300. éves évforduló kapcsán érkezik a Szatmár Megyei Múzeumba szeptember végé felé egy vándorkiállítás. A tárlat anyaga a németországi Ulmból kerül városunkba; az az anyag, amelyet ebben a hónapban állítanak össze négy romániai - az aradi, a bánáti, a resicai és a szatmári - múzeum közreműködésével.

Az említett rendezvények mellett a Szatmár Megyei Múzeum egyéb kiállításokkal is várja majd az érdeklődőket, sőt Németországba is készül tárlattal. Idén is lesz kaktuszkiállítás és a Múzeumok Éjszakájáról sem feledkeznek meg az intézmény munkatársai.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: